G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Adet dönemlerinizi daha iyi yönetmenin yolları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda âdet döngüsü ve menstrual sağlık konusunda farkındalık yaratacak önemli bilgiler paylaştık. İşte âdet dönemini daha iyi yönetme yolları!

Dayanılmaz kramplar, ruh halindeki ani değişimler, açıklanamayan ağrılar, aniden gelen tatlı isteği, şişkinlikler, düzensiz kanamalar, her seferinde farklı önerilerde bulunan jinekologlar, doğum kontrol hapları… Menstrual sağlık konusunda her kadının mutlaka bilmesi, konuşması, araştırması ve farkındalık kazanması gereken konulara gelin biraz daha yakından bakalım:

Menstüral dönem hakkında bilmeniz gerekenler…

  • Menstrual sağlık sadece kanama evresiyle (menstrual faz) değil tüm adet döngüsü ile ilgilidir. Âdet döngüsü 4 fazdan oluşur ve kanamanın yaşandığı menstrual faza ek olarak foliküler faz, yumurtlama fazı (ovülasyon) ve luteal faz dönemlerinde bedenin ve ruhun ihtiyaçları değişir.
  • Âdet döngüsü sürecinizi takip etmek menstrual farkındalığınızı geliştirir. Pepapp, Adet Takvimi, Clue gibi mobil uygulamalarla egzersiz rutininizden beslenme düzeninize, uyku alışkanlıklarınızdan ruh halinize genel sağlığınızı ve yaşam kalitenizi etkileyen tüm durumların döngünüz sırasında nasıl değiştiğini kolayca takip etmeniz ve rutinlerinizi buna göre düzenlemeniz mümkün.
  • Düzenli bir menstrual döngü için doğum kontrol hapı tek seçenek değildir. Âdet düzensizliği ve bağlantılı problemlerle ilgili önerilen NuvaRing, hormon iğneleri, doğum kontrol hapları gibi pek çok farklı tedavi yöntemi bulunuyor.
  • Beden bilgeliği ve farkındalığı geliştirememeniz, bedeninizi her zaman anlayamamanız son derece normaldir. Âdet döngüsü biyolojik ve çevresel değişimlerden etkileniyor ve bedeninizi ne kadar iyi tanırsanız tanıyın, âdet döngünüzde anlam veremediğiniz, daha önce hiç deneyimlemediğiniz durumlarla karşılaşmanız son derece olası ve normal.
  • PMS semptomları vücudunuzun sizinle iletişim kurma yolu olabilir. Stres, cinsel aktivite sıklığı, beslenme düzeni, hatta hava durumu bile adet döngünüzde yaşanan değişimlerle tetiklenen semptomların kaynağı olabilir.

regl,adet,adet dönemi,menstüral dönem,menstüral sağlık,pms,adet semptomları,devamı…,adet döngüsü

pudra
Adet dönemlerinizi daha iyi yönetmenin yolları!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!