G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABD’de intihar girişiminde bulunan kız çocuklarının sayısı arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de int.r girişiminde bulunan kız çocuklarının sayısı arttı / Haberin Peşinde Urfa

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nden alınan veriler, COVID-19 salgını sırasında int.r girişimlerinin ergenlik dönemindeki bireylerde arttığını gösterirken, özellikle kız çocukları arasında bu oranın yüzde 51’e kadar çıktığı belirtildi.

Yayınlanan çalışma, 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının şüpheli int.r girişimlerinin 21 Şubat ile 20 Mart arasındaki dönemde, 2019’un aynı dönemine kıyasla yüzde 50,6 arttığını ortaya çıkardı. Aynı yaş aralığındaki erkek çocuklar arasında int.r girişimleri de yüzde 3,7 oranında arttı.

Araştırmacılar çalışmada, COVID-19 döneminden önce de ergenlik dönemindeki kız çocuklarının, erkeklere göre int.r oranlarının daha yüksek olduğunu ve bu yeni verilerin önceki araştırmalarla uyumlu olduğunu belirttiler.

Araştırmacılar, araştırmayı yürütmek için 1 Ocak 2019 ile 15 Mayıs 2021 arasındaki acil servis ziyaretlerini inceledi. Araştırmacılar, 49 eyalette ve Washington DC’de kız çocukları tarafından acil servise yapılan başvuruların Mayıs 2020 civarında artmaya başladığını, Mayıs 2020’den sonra ise bu oranın yüksek kalmaya devam ettiğini söylediler.

KISITLAMALARDAN OLUMSUZ ETKİLENDİLER

Rapor, araştırmacıların corona virüsü pandemisinin gençler arasında daha yüksek oranlarda zihinsel sağlık sorunlarına yol açmış olabileceğini ileri süren yeni bilgilerin yayınlanmasıyla geldi. Ülke çapında sanal öğrenmenin kullanılması, arkadaşlardan izole edilme, yüz yüze ders dışı etkinliklere katılımın yasaklanmasının ergenlik dönemindeki bireylerin endişe ve depresyon belirtileri göstermelerine neden olduğu belirtildi.

CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) yayınladığı çalışmada şu satırlara yer verdi: “Gençler yüksek risk altındaki bir grubu temsil edebilirler çünkü fiziksel mesafe (okullara, öğretmenlere ve akranlara bağlı olmama dahil) gibi önlemlerden özellikle etkilenmiş olabilirler.”

CDC araştırmacıları madde kullanımındaki artışlar ve ekonomik sorunlar gibi ruh sağlığı tedavisinin önündeki engellerin de int.r riskini artırdığına dikkat çektiler.

ABD,anksiyete,Başbakan,Corona,depresyon,int.r,Japonya,Sağlık,Sözcü,yüz yüze

ABD’de intihar girişiminde bulunan kız çocuklarının sayısı arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!