G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ABB’den depremzede çocuklara oyun alanı ve psikolojik destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABB’den depremzede çocuklara oyun alanı ve psikolojik destek / Haberin Peşinde Urfa

Deprem sonrasında Başkente gelen ve barınma sorunu yaşayan depremzedeleri Mamak Araplar Mahallesi’ndeki sosyal konutlara yerleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi için psikolog ve uzma

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Çocuklarımızın travma sürecini atlatması için sosyal ve duygusal etkileşim büyük önem arz ediyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Mamak Araplar Yerleşkemizde depremzede çocuklarımız için psikologlarımız ve uzmanlarımız eşliğinde oyun alanı oluşturduk” dedi.

Türkiye’yi yasa boğan ve 10 ilde etkisi hissedilen depremlerin ardından Başkente gelen ve barınma sorunu yaşayan depremzedeler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştirilmeye devam ediyor.

Sosyal konutlara yerleştirilen afetzedelere; 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği de sağlanıyor.

Çocuklar için harekete geçti

Depremzede çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi için sosyal ve duygusal etkileşimin önemli olması nedeniyle harekete geçen ABB, Araplar Sosyal Konutları’na psikolog ve uzmanlar eşliğinde oyun alanı oluşturdu.

11.00-18.00 saatleri arasında açık olan Çocuk Etkinlik Alanı’nın yanı sıra çocukların çizgi film izleyebileceği bir de sinema salonu kuruldu.

Kurulan oyun alanını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Çocuklarımızın travma sürecini atlatması için sosyal ve duygusal etkileşim büyük önem arz ediyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Mamak Araplar Yerleşkemizde depremzede çocuklarımız için psikologlarımız ve uzmanlarımız eşliğinde oyun alanı oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Psikolog ve uzmanlar çocuklarla tek tek ilgileniyor

Afetzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek donatılara sahip olan sosyal tesislerde psikolog ve uzmanlar çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi için onlarla tek tek ilgileniyor. Konutlarda misafir edilen afetzedeler duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Mehmet Fırtına: “Elbistan’dan geldik ailemle. Büyükşehir Belediyesinde her ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. İnternet hizmeti, gıda, giyim her konuda bizimle ilgileniyorlar.”

Sait Aslan: “Malatya’dan geldim. Büyükşehir Belediyesi bize kapılarını açtı, her türlü yardım yapıyorlar bize. Yatak, elbise, ayakkabı, gıda her türlü desteği sağlıyorlar.”

Mehmet Güven: “Büyük bir facia yaşadık. Mansur Başkan sağ olsun bizi iyi karşıladı. Burada konaklıyoruz.”

Sevim Kelahmetoğlu: “Antakya’dan geldik. Bize burada sahip çıktılar, çok güzel ağırlıyorlar.”

Fidan Güldan: “Bize sahip çıktılar. Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

ABB’den depremzede çocuklara oyun alanı ve psikolojik destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!