G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,73
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.439,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

AB: Krizin kazananı teknoloji devleri, daha fazla vergi vermeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB: Krizin kazananı teknoloji devleri, daha fazla vergi vermeli / Haberin Peşinde Urfa

Avrupa Birliği, 2018 yılından beri teknoloji şirketleri için yüzde 3’lük dijital vergi getirmek istiyor. Ancak ABD, kendi şirketleri bu durumdan zarar göreceği için buna karşı çıkıyor. Buna rağmen AB, 2021’de bu konuda adım atabilir. Avrupa Birliği’nin vergilendirme ve ekonomiden sorumlu komisyon üyesi Paolo Gentiloni, “Corona virüsü krizinin gerçek kazananı teknoloji devleri oldu. Bu nedenle artık daha fazla vergi vermeleri gerekiyor” dedi. 

CNBC’de yer alan habere göre Avrupa Birliği’nin vergilendirme ve ekonomiden sorumlu komisyon üyesi Paolo Gentiloni, corona virüsü salgını döneminin gerçek kazananı olan teknoloji devlerinin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Gentiloni’nin bu sözleri, AB ile ABD arasında Apple, Alphabet (Google) ve Amazon’un vergilendirilmesi konusunda tartışma yaşandığı bir dönemde geldi. Komisyon üyesi, ABD ile bu görüş farklılıklarının üstesinden gelmenin zor olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği’nin vergilendirme ve ekonomiden sorumlu komisyon üyesi Paolo Gentiloni

Gentiloni, “Krizin kazananları olan teknoloji devlerinin Avrupa’da adil vergi ödediklerini kabul etmek artık mümkün değil. Ekonomik açıdan teknoloji şirketleri bu sürecin gerçek kazananları. Hepimiz kendi hayatlarımızda bunu deneyimliyoruz” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL ŞİRKETLERE YÜZDE 9,5, GELENEKSELE YÜZDE 23,2

2018 yılında Avrupa Komisyonu, vergi sisteminin dijital çağ için güncellenmesi gerektiğini belirtmişti. Bunun için yüzde 3’lük ‘dijital vergi’ getirilmesini savundu. Ancak ABD, bunun kendi şirketlerini orantısız etkileyeceği gerekçesiyle haksız olacağını söyleyerek karşı çıktı. O dönemde Avrupa Komisyonu’nun yaptığı bir araştırmaya göre dijital şirketler yüzde 9,5 vergi öderken, geleneksel işletmeler için bu oran yüzde 23,2’ydi.

Amazon’un kurucusu ve sahibi Jeff Bezos, geride bıraktığımız ağustos ayının sonunda dünya üzerinde 200 milyar dolarlık servete ulaşan ilk insan oldu.

‘KÜRESEL ÇÖZÜMDEN YANAYIZ AMA…’

Salgının ekonomik etkilerini azaltmak için destek paketleri açıklayan AB ülkeleri, bunu karşılamak için ek kaynaklara ihtiyaç duyuyor. Bunun bir numaralı yolu da yeni vergiler getirmek.

Bu bağlamda, OECD düzeyinde yürütülen görüşmelerden bir sonuç çıkmaması halinde AB’nin 2021 yılında dijital vergiyi hayata geçirmesi bekleniyor. Avrupa Komisyonu Üyesi Paolo Gentiloni, “Eğer görüşmeler sonuçsuz kalırsa, komisyon olarak kendi oranımızı belirleyeceğiz. ABD’de seçim yılındayız. Bu da görüşmelerin sadece teknik düzeyde ilerlemesine neden oluyor. Yine de AB olarak bu konuda küresel bir çözüm üretilmesi gerektiği konusunda ısrarcıyız” dedi.

ABD, haziran ayında müzakerelerden çekilmişti. Bu nedenle 2020 yılı içinde bir anlaşmanın sağlanması mümkün görünmüyor.

AB: Krizin kazananı teknoloji devleri, daha fazla vergi vermeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!