G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,61
GBP40,51
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.386,92
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dardanel altı aylık bilançosunu açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dardanel altı aylık bilançosunu açıkladı / Haberin Peşinde Urfa

Dardanel, cirosunu geçtiğimiz yılın ilk yarısına göre yüzde 96 artırarak 462 milyon TL’ye taşıdı. Şirket, Ocak-Haziran döneminde 115,8 milyon TL net kâr yaptı. 

Dardanel, 2020 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre şirket, Ocak-Haziran 2020 döneminde satış gelirlerini yüzde 96’lık artışla 462 milyon TL’ye yükseltti ve tarihinin en yüksek yarıyıl cirosuna ulaşmış oldu.

Dardanel’in 2019’un aynı dönemindeki toplam cirosu 235,8 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

NET KÂR VE ÖZKAYNAK DA ARTIDA

Geçtiğimiz yılın ilk yarısını yaklaşık 6 milyon TL’lik zararla kapatan Dardanel, bu yılın aynı döneminde 115,8 milyon TL’lik net kâra ulaştı. Şirketin geçtiğimiz yıl 26,3 milyon TL olan esas faaliyet kârı ise bu yılın aynı döneminde yüzde 337’lik artışla 114,9 milyon TL oldu.

Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen

2020 TARİHİ BİR YIL OLDU

Dardanel’in ilk çeyrekten sonra yılın ilk yarısında da rekorlarını sürdürdüğünü ifade eden Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, “Bu aslında Dardanel’de son yıllarda ağırlık verdiğimiz dönüşümün bir sonucu. 2020 yılı bizim için gerçekten çok önemli, tarihi bir yıl. Burada sadece satışlardan bahsetmiyoruz.

Biz Dardanel olarak finansal açıdan artık farklı bir yerdeyiz. Geçtiğimiz aylarda bankalara olan borçlarımızı tek kalemde ödedik. Aslında daha vademiz de vardı. Bu borcu beş yıl içerisinde aylık taksitlerle ödeyebilirdik. Ama onun yerine tek seferde ödeyip borçlarımızı kapattık. Bunun dışında bizim için en sevindirici gelişmelerden biri hasılatlarımızdaki yükselişin yanında kârlı büyüme trendini güçlendirerek devam ettirmemiz” dedi.

YIL SONU CİRO HEDEFİ 1 MİLYAR TL

2020 ve ötesindeki hedeflerinden de bahseden Mehmet Önen şunları kaydetti: “2020 yılının ilk yarısı itibarıyla neredeyse geçtiğimiz yılın tamamında elde ettiğimiz ciroya ulaştık. Bu performansımızı devam ettirmek; tüketicilerimizin her geçen gün artan ton balığı ve konserve balık ihtiyacına karşılık vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yıl sonu için ciro hedefimizi de 1 milyar TL olarak belirledik.”

Dardanel altı aylık bilançosunu açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!