G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,78
GBP40,80
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.435,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

OYAK, Milangaz’ı satın aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OYAK, Milangaz’ı satın aldı! / Haberin Peşinde Urfa

OYAK, enerji sektörününün ana bileşenlerinden biri olan akaryakıt dağıtımdan sonra dünyanın en büyük ikinci LPG pazarı olan Türkiye’de LPG dağıtım işine de girerek bu alanda ”lider oyuncu” olma yolculuğundaki sac ayağını tamamladı. TOTAL ve M Oil markalarını birleştiren OYAK, stratejik bir hamle ile Milangaz’ı da bünyesine kattı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem konuya ilişkin, “20 noktada 130.000 m3’lük LPG depolama kapasitesi ile Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü lojistik ağına sahip olduk. Hedefimiz, Milangaz’ın devralınmasıyla ulaştığımız otogazda yaklaşık yüzde 10 ve tüp gazda yüzde 19’lük pazar payını daha yukarı taşıyarak liderliğe gidecek yolculuğu tamamlamak” ifadesini kullandı. 

OYAK, Türkiye’nin LPG pazarının önde gelen şirketlerinden Milangaz’ın marka ve LPG operasyonlarını satın almak üzere yaklaşık bir senedir devam eden görüşmelerin sonucunda hisse devrini tamamladı.

60 yıldır Türkiye’nin 81 ilinde ve 950’yi aşkın ilçesinde otogaz, tüp gaz, dökmegaz ve toptan segmentlerinde faaliyet gösteren Milangaz, OYAK çatısı altında 5 deniz terminali, 19 tüp dolum tesisi, 550’den fazla otogaz bayii ve 1.200’e yakın tüp gaz bayiinin yanı sıra güçlü kara ve deniz filosu ile hizmet vermeye devam edecek.

OYAK bu yılın başında TOTAL ve M Oil’i tüm operasyonlarıyla birlikte satın alarak pazarın beşinci büyük oyuncusu olmuştu. Yüksek performans ve verimlilikle enerji sektörüne yön vermek amacıyla akaryakıt şirketlerini Güzel Enerji çatısı altında konsolide eden OYAK, “yeni açılımlarla büyüyeceği ve karlılığını sürdürülebilir kılacağı sektörlere yatırım politikası” doğrultusunda Milangaz’ı da satın alarak enerji sektöründeki stratejik sac ayağını tamamladı.

ERDEM: ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRDİK

20 noktada 130.000 m3’lük LPG depolama kapasitesi ile Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü lojistik ağına sahip olduklarını belirten Erdem, hedeflerini Milangaz’ın devralınmasıyla ulaşılan, otogazda yaklaşık yüzde 10 ve tüp gazda yüzde 19’lük pazar payını daha yukarı taşıyarak liderliğe gidecek yolculuğu tamamlamak olarak açıkladı.

Stratejik satın almalarla OYAK’ın enerji sektöründeki geleceğini şekillendirdiklerini belirten Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

* Milangaz satın almasıyla birlikte artık toptan, otogaz ve tüp gaz dahil LPG sektörünün tüm değer zincirinde yüzde 100 yerli sermaye ile hizmet vermeye başlayacağız.

* Milangaz’ın yüksek dolum tesis sayısı ve geniş ağ kapsama alanı ile depolama kapasitesinin ortalamanın üzerinde olması bize yeni ticari fırsatlar sağlayacaktır.

* Önümüzdeki dönemde de, değerlerimiz çerçevesinde, üyelerimizin sayısı artarken, birikimlerini de verimli yatırımlarla değerlendirmeye ve ülkemizin büyüme ile istihdam yaratma hedeflerine katkı sunmaya devam edeceğiz.

OYAK, Milangaz’ı satın aldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!