1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Aşırı kiloluysanız corona virüsüne dikkat

Aşırı kiloluysanız corona virüsüne dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Türkçapar, obezlerin coronaya yakalanma risklerinin daha yüksek olduğunu belirttiHastaları uyarıp bu konuda şunları söyledi.

New York Üniversitesi’nin ABD’deki en büyük Covid-19 araştırması, obeziteyi New York hastanelerindeki corona enfeksiyonunda ileri yaştan sonra en büyük risk faktörü olarak buldu.

Bu nedenle mutlaka test pozitif obez hastaların yatırılarak yakın olarak takip edilmesi gerektiğini bildirdiler. Yine Hollanda Yoğun Bakım Derneği Başkanı Diederik Gommers, yoğun bakımdaki corona hastalarının yaklaşık yüzde 80’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Ülkemizdeki verilerde tam olarak incelenmese de hastanelerimizdeki tablo diğer ülkelerden farklı değil. Hastalık bağışıklığı iyi olan insanlarda ve gençlerde şikayet göstermeden bile geçmekte iken yüzde 15 pozitif coronalı hastaneye yatabilmekte bunlar içerisinde 65 yaş üzeri çoğunluk şeker hastası, yüksek tansiyon ve onunla birlikte görülen obezite nedeniyle vefat etmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar

ÖNEMLİ TAVSİYELER

Corona virüsü için akciğerlerde giriş kapısı olan ACE-2’nin, yağ hücrelerinde daha fazla bulunduğu Dr. Jia tarafından yakın zamanda gösterilmesi obezlerde artmış yağ kitlesinin bulaş riskini artırabileceğini düşündürüyor.

Bu durum obezlerde hastalığın daha şiddetli seyretmesini açıklayabilir. Obezitesi olanlar genel tedbirlere bu dönem daha çok dikkat etmeli, kilo vermeye çalışmalıdır.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aşırı kiloluysanız corona virüsüne dikkat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!