G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

8-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 8 gün ekranlardan milyonlara ulaşacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 11 Etap galibiyeti ile Türkiye’de etap galibiyeti rekorunu elinde tutan dünyaca ünlü İngiliz Bisikletçi Mark Cavendish Kazakistan’ın Astana Takımı ile start alacak. 2023 Tour de France’da en iyi sprinter mayosuna adını yazdıran genç bisikletçi Jasper Philipsen Belçika’nın Alpecin takımı ile 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun gözdeleri arasında yer alacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve 8 gün boyunca Eurosport ve TRT ekranlarından milyonlarca haneye ulaşacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için hazırlıklar devam ederken dev organizasyonun tanıtım toplantısı Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Katılan takımların, etapların ve lider formalarının tanıtıldığı 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Tanıtım toplantısına, Alman Artistik Bisikletçi Viola Brand’in açılış şovu renk kattı.

1923 yılında kurulan Türkiye Bisiklet Federasyonu, yıllardan bu yana Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan ve dünya bisikletinde önemli bir yeri ve marka değeri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, hem Cumhuriyetin kuruluşunun hem de Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 100.yılında çok daha büyük bir coşku ve görkemli biçimde yapılması için hazırlıklarını son hızıyla sürdürüyor. 

1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan, 1966 yılında uluslararası nitelik kazanarak 1968 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR), bir kez daha dünyaca ünlü bisiklet takımlarını Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri içinde pedallar çevrildikçe bulutlara yakınlaşan zorlu etapları ve yeşil ile mavinin iç içe olduğu kıtaları buluşturan bir parkurda ağırlamaya hazırlanıyor.  

Bisiklet sporunun ve kültürünün gelişiminden, ülke tanıtımına, bisiklet turizminden iklim krizi ile mücadeleye ve sağlığın korunmasına kadar geniş bir etki alanına sahip olan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Bir Bisiklet Yarışından Fazlası” sloganıyla 8 Ekim Pazar günü Alanya’dan başlayarak 15 Ekim Pazar günü İstanbul’da sona erecek. 

Dünya yıldızlarının parladığı TUR 2023’ün göz kamaştıran parkuru

TUR’da geçmişte yarışmış ve performanslarıyla dünya bisikletinin zirvesine yükselen onlarca bisikletçi TUR’da yarışacak. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dünya yıldızlarının parlayacağı TUR ünvanı kazanmış, sprint ve tırmanış etaplarını kazanacak yeni yıldızlarının kimler olacağı ise merak uyandıracak. 

Genç yetenekler ve tecrübeli bisikletçilerin omuz omuza üst düzey rekabetinin nefesleri keseceği 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 1 milyon 231 bin 2 kilometrelik 2023 parkuru şu şekilde olacak: 

1. Etap: 8 Ekim 2023 Alanya – Antalya (134 km) 

2. Etap: 9 Ekim 2023 Kemer – Kalkan (165 km) 

3. Etap: 10 Ekim 2023 Fethiye – Babadağ (102,9 km) 

4. Etap: 11 Ekim 2023 Fethiye – Marmaris (162,1 km) 

5. Etap: 12 Ekim 2023 Marmaris – Yalıkavak (180,5 km) 

6. Etap: 13 Ekim 2023 Bodrum – Selçuk (193,2 km) 

7. Etap: 14 Ekim 2023 Selçuk – Manisa- İzmir (159,8 km) 

8. Etap: 15 Ekim 2023 İstanbul – Sultanahmet (133,7 km)

23-30 Nisan 2023 tarihlerinde planlanan ancak 6 Şubat deprem felaketi nedeni ile Uluslararası Bisiklet Birliği’nin destekleri ile ekim ayına ertelenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; 8 gün, 8 etapta; Alanya’dan Kemer’e, Kalkan’dan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Selçuk’tan Manisa ve İzmir’e uzanan güzergâh boyunca dünyaca ünlü pedalların mücadelesine sahne olurken, 7. Etap sonunda takımların İzmir’den İstanbul’a transferinin ardından İstanbul-Sultanahmet Etabı ile sona erecek. 

TUR 2023; Bisiklet tutkusunu, Türkiye güzelliklerini kalplere taşıyor

TUR 2023’te dünyaca ünlü bisikletçiler 8 gün 8 etapta Akdeniz, Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nin birbirinden güzel 13 lokasyonundan geçerken Türkiye’nin turizm tanıtımına destek olacak. Alanya, Antalya, Kemer, Kalkan, Fethiye, Babadağ ile Akdeniz Bölgesini, Marmaris, Yalıkavak, Bodrum, Selçuk, Manisa, İzmir ile Ege Bölgesini ve İstanbul etabı ile Marmara Bölgesi’ni güzergahına dahil eden TUR 2023 Türkiye’nin güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini bir kez daha dünyaya taşımaya hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sadece bir yarış değil, adrenalin ve tutku dolu kıtalararası bir şölen

Ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleri içinde göz kamaştıran bir parkurda düzenlenecek olan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, uluslararası düzeyde tanınmış ve Dünya Bisiklet Birliği’nin tescil ettiği her biri 7 bisikletçiden oluşan 24 profesyonel bisiklet takımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

14 ülkeden 24 takım, 168 bisikletçi

Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, dünya ve Olimpiyat madalyalı sporcular ile Türk sporcular ve genç yeteneklerin yer alacağı organizasyonda Almanya, Belçika, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya, Romanya, Türkiye, Yeni Zelanda olmak üzere; 14 ülkeden 24 takım ve 168 bisikletçi yarışacak. 

 “Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bir dünya markası haline geldi” 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, tanıtım toplantısında şu şekilde konuştu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda; 14 ülkeden, 24 takım ve 168 bisikletçi yarışacak. 8 günde, 8 etapta 1 milyon 231 bin 2 km boyunca devam edecek muhteşem bir organizasyonun heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bir dünya markası haline geldi. Cumhurbaşkanlığı olarak bisiklet sporunu destekliyoruz. Çünkü toplumda bisiklet sevgisinin yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Halkımızın yaşam kalitesinin, sporla ilgilendikçe daha da artacağına inanıyoruz. Ayrıca tüm dünyadan izlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, canlı yayınlarla ülkemizin tanıtımına da müthiş bir katkı sağlıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonunu başlatan ve bisiklet sporunu destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımız adına tüm sporculara başarılar diliyoruz.”

“Dünyanın en ünlü bisikletçilerini izleyeceğimiz 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor”

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda; Alanya'dan İstanbul'a, 8 etapta, 1 milyon 231 bin 2 km boyunca kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Dünyanın en ünlü bisikletçilerini izleyeceğimiz 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor. Canlı yayınlarla tüm dünya eşsiz parkurların güzelliklerini izleme fırsatı buluyor. Bu muhteşem organizasyonun başarısı için bize destek olan tüm sponsorlarımıza, parkurların geçtiği bölgelerin belediye başkanlarına, paydaşlarımıza, federasyonumuza şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, herkesi bu şöleni izlemeye davet ediyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sadece bir yarış değil

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtım toplantısında düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemiz ve bisiklet ailemiz için şüphesiz sadece bir yarış değil. Doğaya, tarihe uzanan, kıtaları buluşturan özel bir parkurda dünyaca ünlü bisikletçilerin mücadele ettiği, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan, 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izlenen ve her gün yaklaşık 2.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği görsel bir şölen. Organizasyonu aynı zamanda, bisiklet sporuna ilginin artması ve Türkiye tanıtımında önemli bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Bu yönleriyle ve 58 yıllık tarihiyle gerçekten ülkemizin marka organizasyonlarının başında geliyor.  

Bu yıl bildiğiniz gibi organizasyonumuzu, ülkemizi derinden yaralayan 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle 8-15 Ekim 2023 tarihlerine erteledik. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yıl T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Federasyonumuz tarafından 8 etapta gerçekleştireceğimiz organizasyon 14 ülkeden 24 takımdan 168 bisikletçinin katılımıyla Alanya’da başlayarak, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. 

Türk bisiklet sporunda tarihi bir yılı geride bıraktık. Türk bisikleti olarak Türkiye Yüzyılı’na yakışan başarılara imza attık. Harika coğrafyalara sahip Sivas, Van gibi şehirlerimizde ilk kez etaplı bisiklet turu düzenledik. 2023 yılı olimpiyat puan mücadelesi açısından önemli bir yıldı; 9 tek etaplı, 7 farklı uluslararası etaplı tur düzenledik. Sporcumuz Ramazan Yılmaz, pist bisikletinde Avrupa’da gümüş ve bronz madalya kazandı. BMX disiplininde Sakarya ilimizde Avrupa Kupası’na ev sahipliği yaptık. Beykoz Belediyesi gibi bisiklet alt yapı yatırımlarını hayata geçiren, bisiklet takımı kuran yöneticilerimiz sayesinde tarihimizde ilk kez dört uluslararası UCI takımı ile TUR’da mücadele edeceğiz. Katılan tüm sporculara sağlıkla tamamlayacakları başarılı bir organizasyon dilerim. Emeği geçen herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Bisiklet severler, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan yayın saatleri ve parkur hakkında bilgi alabilir, bu önemli sporcuları yarış başlangıç ve bitiş alanlarında ve parkur boyunca yakından izleme şansı bulabilirler. 

Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da 100.yılı. Bu yıla özel “Bisikleti Büyütüyoruz” vizyonu ile Bisiklet Yarışlarını Anadolu’ya yaymış bulunuyoruz. Yıllar içinde farklı etkileri ile ülkemizde bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağladığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 2023 yılında “Bisiklet Yarışından Fazlası” olarak konumlayarak pek çok misyonu da üstlenmiş bulunuyoruz. Türkiye markasını tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra bisiklet sporunu geliştirmeyi ve bu sporun içindeki müthiş mücadeleyi bir tutkuya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun etkisi ile bisiklet kültürünü ve kullanım alışkanlığını geliştirerek gezegenimizin geleceği için, sağlıklı yaşam için bisikletli ulaşımı destekleyecek projeleri TUR 2023 kapsamına almış bulunuyoruz. Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için, bisikletin güvenli kullanımına dair “Bisikletliye Saygı” farkındalığını sonuna kadar destekliyoruz. TUR 2023 için destek ve emek verecek tüm ekiplere, paydaşlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, emniyet, jandarma, sağlık ekiplerine, hakemlerimize, motorize ekiplerimize, siz değerli medya mensupları dostlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz.” 

Hibya Haber Ajansı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!