G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,79
GBP40,64
BIST10.101,56
GR. ALTIN2.412,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

27.6 milyon kişi ağır yoksulluk yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27.6 milyon kişi ağır yoksulluk yaşıyor / Haberin Peşinde Urfa

TÜİK’in araştırması Türkiye’de ‘ciddi maddi yoksunluk çeken mutlak yoksulların’ oranının 2020’de 1.1 puan artarak yüzde 27.4’e çıktığını gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları, Türkiye’de ‘ciddi maddi yoksunluk çeken mutlak yoksulların’ oranının 2020 yılında 1.1 puan artarak yüzde 27.4’e çıktığını gösterdi. Mutlak yoksulluk yaşayan kesimler genişlerken, yoksulluk yaygınlaşıyor ve ülke nüfusunun yaklaşık üçte biri aşırı yoksulluk koşullarında yaşamını sürdürüyor. Veriler, Türkiye’de 27.6 milyon kişinin mutlak yoksulluk çektiğini gösteriyor. 2018 yılından bu yana mutlak yoksunluk çekenlerin nüfus içindeki oranı yüzde 26.5’tan yüzde 27.4’e yükseldi. Nüfusun yüzde 13.7’lik kesimi sürekli kronik yoksulluk içinde yaşıyor.

GELİR KAYBI YAŞANDI

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak TÜİK’in raporunu SÖZCÜ’ye değerlendirdi ve “Ülke nüfusunun yaklaşık üçte biri aşırı yoksulluk koşullarında yaşamını sürdürüyor” dedi. En düşük gelir grubunu temsil eden yüzde 20’lik nüfus kesiminin aldığı payın daha önceki yıllarda yüzde 6.1 ile 6.3 arasında değiştiğini belirten Toprak, “2020 yılında yüzde 5.9’a geriledi. Buna karşılık en yüksek gelire sahip tepedeki yüzde 20’lik nüfus diliminin aldığı pay ise yüzde 46.3’ten yüzde 47.5’a yükseldi” ifadelerini kullandı.

ZENGİNİN PASTADAKİ PAYI BÜYÜYOR

TÜİK’in açıkladığı verilerin toplumun yüzde 80-90’ında gelir kayıpları yaşandığını gösterdiğini belirten CHP’li Erdoğan Toprak, “ Yaşam koşullarında kötüleşme, daha alt gruplarda ağır yoksullaşma yaşanırken yüzde 10-20’lik kesimde ise olağanüstü zenginleşme, gelir pastasından alınan payın diğer kesimler aleyhine büyütülmesi sürecinin hızlandığını gösteriyor” dedi.

27.6 milyon kişi ağır yoksulluk yaşıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!