G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,69
BIST10.005,52
GR. ALTIN2.440,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

2022 yılında kaç gün tatil var? Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 15 Temmuz, 1 Mayıs, 30 Ağustos…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılında kaç gün tatil var? Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 15 Temmuz, 1 Mayıs, 30 Ağustos… / Haberin Peşinde Urfa

Kamu ve özel sektörde çalışan kişiler ile yüz binlerce öğrenci, 2022 yılındaki resmi tatil ve dini bayramların günlerini araştırıyor. 2022 yılında kaç gün tatil var? Ülkemizde, diğer ülkelerde olduğu gibi ulusal ve dini bayramlar veya tatiller yapılmaktadır. Bu bayramlar arasında, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı en uzun süreli tatiller olarak biliniyor. Öte yandan, ulusal çapta geçerliliği bulunan resmi izin günleri de var. İşte, 2022 yılının takvimi…

Milyonlarca vatandaş, 2022’de kaç gün tatil var? sorusuna cevap arıyor. 83 milyon nüfuslu Türkiye, dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden biri olmakla beraber yıllık takvimin belirli günlerini resmi tatil ve dini bayramlar ile geçirmektedir. Ülkemizin en uzun süreli tatilleri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda yaşanmaktadır. Önceki yıl, gerek Ramazan Bayramı gerekse Kurban Bayramı’nda 9 gün izin yapılmıştı. İki hafta sonu ve bir hafta içi dahil edilerek 9 günlük süre kamu sektöründeki çalışanlara sunulmuştu. Önümüzdeki yılda da resmi tatiller ile dini bayramların hangi güne denk geleceği belli oldu. İşte, 2022 Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 15 Temmuz, 1 Mayıs, 30 Ağustos gibi günlerin tarihleri…

Yeni Yılda Kaç Gün Tatil Yapılacak?

2022 yılında toplam 9 farklı tatil ve bayram günleri bulunmaktadır. Ancak, bu tatillerden bazıları 1 gün iken, bazıları 1 günden daha fazla süre ile uygulanıyor. İşte, 2022 yılında uygulanacak tatiller:

  • 1 Ocak

  • 23 Nisan

  • 1 Mayıs

  • Ramazan Bayramı

  • 19 Mayıs

  • Kurban Bayramı

  • 15 Temmuz Demokrasi Bayramı

  • 30 Ağustos

  • 29 Ekim

Yukarıda yer alan 9 farklı tatil, 2022 yılında da uygulanacak. Toplamda 14 gün resmi ve dini bayram olarak geçiyor. Ancak, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı 9 gün şeklinde geçirilirse bu süre daha da uzayacak. Peki, bu tatiller hangi günlere denk geliyor ve kaç gün süreyle geçerli olacak?

2022 Resmi ve Dini Tatiller Takvimi

1 Ocak: Yeni yılın ilk günü olması hasebiyle yurt genelinde 1 Ocak günü tatil ilan edilmektedir. 1 Ocak, 2022 yılında Cumartesi gününe denk geliyor.

23 Nisan: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2022 yılında Cumartesi günü kutlanacak.

1 Mayıs: Emek ve Dayanışma Günü, önümüzdeki yıl Pazar gününe denk geliyor.

Ramazan Bayramı: İslam coğrafyasında ve ülkemizde kutlanılan Ramazan Bayramı, 2022 yılında 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günlerine denk geliyor. Hatırlanacağı üzere, önceki yıl 9 gün süreyle kutlanmıştı.

19 Mayıs: Gençlik ve Spor Bayramı, önümüzdeki sene Perşembe günü kutlanacak.

Kurban Bayramı: Ülkemizin en uzun süreli kutlanan bayramı, Kurban Bayramı’dır. Resmi takvimde 4 gün olarak geçen bu mübarek zaman dilimi, 9 Temmuz Cumartesi, 10 Temmuz Pazar, 11 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Salı günlerine denk geliyor. Önceki yılda da Kurban Bayramı 9 gün süre ile yurt genelinde kutlanmış, Müslümanlar kurban ibadetini yerine getirmiş, paylaşma hasenesiyle tekrar gönüller bir araya gelmişti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: 2016 yılındaki kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz için 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak yâd edilmektedir. Önümüzdeki yıl, 15 Temmuz Cuma gününe denk gelecek.

30 Ağustos: Türk Milletinin düşman esaretinden kurtuluşu olarak tanımlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 2022 yılında Salı günü anılacak.

29 Ekim: Yılın son resmi tatili 29 Ekim, önümüzdeki yıl Cumartesi günü kutlanacak.

Kurban Bayramı, 1 mayıs, 23 nisan, 15 Temmuz, 2022 resmi tatiller, 2022 Ramazan Bayramı, YAŞAM Haberleri

2022 yılında kaç gün tatil var? Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 15 Temmuz, 1 Mayıs, 30 Ağustos…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!