G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,79
GBP40,78
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.403,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

16 yıldır plaka ve kağıt parası eksik yatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 yıldır plaka ve kağıt parası eksik yatıyor / Haberin Peşinde Urfa

Sayıştay, Emniyet’e verilmesi gereken basılı kağıt ve plaka gelirinin yüzde 60’ı 16 yıldır ödenmediği için Meclis’i göreve çağırdı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, basılı kağıt ve plaka satışından elde ettiği gelirin yüzde 60’ını her yıl şu…

Sayıştay, Emniyet’e verilmesi gereken basılı kağıt ve plaka gelirinin yüzde 60’ı 16 yıldır ödenmediği için Meclis’i göreve çağırdı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, basılı kağıt ve plaka satışından elde ettiği gelirin yüzde 60’ını her yıl şubat ayında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yatırması gerekiyor. Sayıştay, 2005 yılından itibaren 16 yıl boyunca plaka satışından elde edilen gelirin eksik yatırıldığını tespit etti. Emniyet’in alacağı para 27 milyon 653 bin liraya ulaştı.

EKSİK HESAPLAMA VAR

Sayıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü denetim raporunda kurumun plaka satışından elde ettiği gelirin eksik yatırıldığını tespit etti. 1997 yılında çıkarılan Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun, basılı kağıtlar için malzeme ve basım giderleri, bir çift plaka için malzeme, işçilik, taşıma giderleri ile yüzde 18 oranında hesaplanan KDV tutarı düşüldükten sonra kalan tutarın yüzde 60’ını ödemesi gerektiğini belirleyen Sayıştay, 16 yıldır bu paranın eksik hesaplanarak yatırıldığını belirtti.

‘NET GELİR’ ANLAŞMAZLIĞI

Emniyet Genel Müdürlüğü gelen paranın bir kısmını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarıyor bir kısmını ise özel ödenek olarak kaydediyor. Emniyet’e ödenen paranın doğru olup olmadığı her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarınca hesaplanıyor. Eksik yatırılan tutan tespit edilmesi halinde takip işlemi yapılıyor.

Yatırılan tutarın hesaplanmasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında anlaşmazlığa konu hususun kanunda geçen ‘net gelir’ ifadesinin yorumlanmasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Sayıştay, TBMM’ye geçen yıl sunulan raporda da aynı sorunun yer aldığına dikkat çekti ve mevzuat yorumundan kaynaklanan anlaşmazlığın giderilmesi için ‘düzenleme’ yapılması istedi.

Emniyet,Maliye Bakanlığı,Meclis,para,Sayıştay,TBMM,trafik,Türkiye

16 yıldır plaka ve kağıt parası eksik yatıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!