G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.432,92
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda bisikletçiler Amasya’dan Havza’ya pedal atacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda bisikletçiler Amasya’dan Havza’ya pedal atacak / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda Amasya-Havza etabı başlıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, Amasya'dan Havza'ya uzanan 89.4 km'lik ikinci etap için bisiklet tutkunlarını bekliyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’tan başladığımız tarihi rotası ile 100.Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turumuz, Milli Mücadelemizin ruhunu yeniden yaşamamıza vesile oldu. Amasya-Havza etabında da 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’na start, finish ve geçiş güzergahlarına tüm halkımızı ellerinde Türk bayrakları ile eşlik etmeye ve bu coşkuyu yaşamaya davet ediyoruz. “dedi.

5 gün boyunca 784 km'lik rotada 6 ülkeden 16 takım ve 100 bisikletçinin yarışacağı organizasyonda, Amasya-Havza etabı milli mücadelenin önemli bir hikayesini yansıtacak.
Tarihi ve anlamlı organizasyonda Türkiye'yi temsilen 6 takımın mücadele edeceği yarışta, bisiklet tutkunları ve spor severler Türk bisikletinin ve geleceğin yıldızlarının şampiyonluğu için kıyasıya mücadele edecek.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 89,4 km’lik ikinci etabı: Amasya Havza Etabı, Milli mücadelenin temel taşlarından Amasya Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi önünden 2 Ağustos Salı günü 09.00’da start alarak Havza Atatürk Evi önünde yaklaşık 11.15’te sona erecek.

Yarışa katılan takımlar ve kategorileri: UCI Kıta Takımları: Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), Beykoz Belediyespor (Türkiye), Iraq Cycling Project (Irak), DFT CCN Mesh Shahr (Irak), MES Sungun Azad (Irak), Suez Canal Discovery (Mısır), Vino Sko Team (Kazakistan), Almaty Astana Motors (Kazakistan) Milli Takımlar: Uzbekistan National Team (Özbekistan), Iraq National Team (Irak) Kulüp Takımları: Arvich Shargh Mazandaran (Irak), Karya Bisiklet Takımı (Türkiye), Velo Bursa Bisiklet Takımı (Türkiye), Ankuva Bisiklet Takımı (Türkiye), CT Vassil Levski (Bulgaristan)

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun  heyecanı, Türk bayrağı taşıyan sporcu tarafından giyilecek Sarı Mayo ile taçlanacak. 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu TRT Spor, tarafından günlük özetler şeklinde yayınlanacak.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 5 Ağustos'ta Ankara'da sona erecek.

Hibya Haber Ajansı

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda bisikletçiler Amasya’dan Havza’ya pedal atacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!