G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,74
GBP40,71
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.379,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

10 Adımda Temiz Beslenme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Adımda Temiz Beslenme / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? 10 Adımda Temiz Beslenme makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Yapılan çalışmalarda , çoğunlukla tam tahıl tüketenlerin, rafine tahıl tüketenlere göre daha az göbek yağına sahip olduğu gözlemlenmiş. Bir çok araştırma da , rafine karbonhidrat tüketimini iltihaplanma, insülin direnci, yağlı karaciğer ve obezite ile ilişkilendirilmiştir.

  1. Rafine yağlardan kaçının

Rafine yağlar ve margarinler temiz beslenme için gerekli kriterleri karşılamıyor. Temiz beslenme tüm bitkisel yağları ve yayılımları caydırıyor olsa da sağlıklı yağlar yemek önemli. Bunları yağlı balıklar, fındık ve avokado içerir. Bitkisel yağlardan tamamen kaçınamıyorsanız zeytinyağı tercih edin.

Yapılan araştırmalara rafine yağlar potansiyel olarak kilo alma ve kalp hastalığı riskinizi artırdığını göstermektedir.

  1. Herhangi bir biçimde kullanılan şekerden uzak durun

Temiz yemeye çalışıyorsanız ilave şekerden kaçınmak çok önemlidir. Yine de ilave şeker bütün ürünlerde çokça bulunur. Hatta soslar ve çeşniler gibi özellikle tatlı olmayan yiyeceklerde bulunur. Hem sofra şekeri hem de yüksek fruktozlu mısır şurubu fruktoz bakımından yüksektir.

Yapılan çalışmalarda, şekerin diğer sağlık sorunlarının yanı sıra obezite, diyabet, yağlı karaciğer ve kanserde rol oynayabileceğini göstermektedir.

Sağlıklı olarak, temiz beslenirken ara sıra bal veya pekmez gibi küçük miktarlarda doğal şeker yiyebilirsiniz. Gerçekten temiz beslenmek için, yiyecekleri doğal, şekersiz hallerinde tüketmeye çalışın. Meyvenin tatlılığını ve kuruyemişlerin ve diğer bütün yiyeceklerin ince tatlarını almaya çalışın.

  1. Alkol tüketimini sınırlayın

Alkol, ezilmiş tahıllara, meyvelere veya sebzelere maya eklenerek ve karışımın fermente edilmesiyle yapılır.

Yapılan çalışmalarda sık alkol tüketiminin iltihaplanmayı artıırdığını ve karaciğer hastalığı, sindirim bozuklukları ve aşırı karın yağı gibi bir çok sağlık sorununa yol açabileceği gösterilmiştir. Temiz bir beslenme tarzını takip ederken, alkol alımınızı en aza indirin veya tamamen ortadan kaldırın.

  1. Tariflerde rafine gıdaları sebzelerle değiştirin

Tariflerde rafine edilmiş tahılları sebzelerle değiştirerek yemek seçeneklerinizi artırabilirsiniz.

Örneğin karnabahar, pirinci taklit etmek için ince ince doğranabilir, patates gibi ezilebilir veya pizza tabanında kullanılabilir. Dahası, spagetti kabak, makarna için doğal bir ikamedir çünkü pişirildikten sonra uzun, ince tellere ayrılır.

  1. Paketlenmiş atıştırmalık yiyeceklerden kaçının

Temiz beslenmeye çalışıyorsanız, paketlenmiş atıştırmalık yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Krakerler, granola barlar, kekler ve benzer atıştırmalık yiyecekler tipik olarak rafine tahıllar, şeker, bitkisel yağlar ve diğer sağlıksız bileşenler içerir. Bu işlenmiş gıdalar çok az besin değeri sağlar. Öğünler arasında acıktığınızda bu öğeleri kapmaktan kaçınmak için, sağlıklı atıştırmalıklar bulundurduğunuzdan emin olun. İyi seçenekler arasında fındık, sebze ve meyveler bulunur. Bu yiyecekler lezzetlidir, besin açısından zengindir ve hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir.

  1. Suyu birincil içeceğiniz yapın

Su, içebileceğiniz en sağlıklı ve en doğal içecektir. Hiçbir katkı maddesi, şeker, yapay tatlandırıcı veya diğer şüpheli bileşenleri barındırmaz. Tanım gereği, içebileceğiniz en temiz içecektir. Su sizi tok tutabilir ve ayrıca sağlıklı bir kilo almanıza veya vermenize yardımcı olabilir.

10 Adımda Temiz Beslenme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!