G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,98
GBP40,93
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.510,31
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ziraat çiftçiyi unuttu enerji şirketi satın aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziraat çiftçiyi unuttu enerji şirketi satın aldı / Haberin Peşinde Urfa

Ziraat Bankası’nın Rize’de MÜSİAD üyesi işadamlarınca kurulan RİNERJİ adlı enerji şirketinin yüzde 51 hissesini satın alması tepki çekti.

Ziraat Bankası’nın Rize’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi işadamlarınca kurulan ve geçen yıl 9 milyon lira zarar eden Rize Elektrik Üretim A.Ş. (RİNERJİ) adlı enerji şirketinin yüzde 51 hissesini satın alması tepki çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Son 2 yılda 19.5 milyon dolar zarar eden bir şirkete kimin ricasıyla, kimin talimatıyla ortak olundu? Yanlış adımların hesabını soracağız. Çiftçiye kredi vermesi gereken Ziraat Bankası, 750 milyon dolarlık bir krediyi de Demirören Grubu’na verdi ve kredinin akıbeti belli değil.  Banka birilerinin talimatıyla, birilerine kıyak yapıp, görevini kötüye kullanarak suç işliyor” dedi.

2 YILDIR ZARARDA

RİNERJİ adlı şirketin 2019’da 10.5 milyon, 2020’de 9 milyon TL  zarar ettiğini belirten Özel, “Nereye gittilerse, kimi ikna ettilerse, hangi hemşehrileri inisiyatif gösterip, tensip buyurup onun talimatıyla yapıldıysa Rize’deki işadamlarının son 2 yılda 20 milyon TL borca batmış şirketine Ziraat Bankası ortak oldu. Bu kadar insafsızlık olur mu? Manisa’da da işadamlarının kurduğu tuğla fabrikası battı. Bu krizden dolayı dünya kadar işletme battı. Hangisini gidip batarken satın aldınız? Bunun kabul edilir bir tarafı yok. Bu şirkete kimin talimatıyla ortak olundu? Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’ndan bir cevap bekliyoruz” diye konuştu.

Özgür Özel

KREDİSİNİ ÖDEYEMEYEN ÇİFTÇİNİN EVİNDEN BUZDOLABINI KALDIRIYORLAR

Bin liralık kredisini ödeyemeyen çiftçinin evinden buzdolabını kaldırdıklarını, çocukları çizgi film seyrederken televizyonunu söküp götürdüklerini söyleyen Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkı dediğin şey tam da budur. Rize’deki MÜSİAD üyeleri etkili, güçlü, yetkili hemşehrilerini ikna ettiler mi, babasının parası ya; ‘Verin RİNERJİ parayı, satın alın bakalım, kurtulsun bizimkiler, parayı kurtarsınlar.’ Bin lira için haciz, 20 milyon lira ise Rizeli işadamlarına kıyak!”

Ziraat çiftçiyi unuttu enerji şirketi satın aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!