G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Yumurta dondurma işlemi nedir, ne işe yarar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yumurta dondurma işlemi nedir, ne işe yarar? / Haberin Peşinde Urfa

Yumurta dondurma işlemi, hamile kalmak için uygulanan tekniklerden biridir. İlerleyen yaşlarda yumurta rezervinin verimsizleşmesi ile hamile kalma şansı düşmektedir. Çocuk sahibi olma imkanı sağlayan yumurta dondurma işlemi için bilinmesi gereken önemli ayrıntılar yazımızda. Hamile kalmak isteyenlere umut ışığı olan yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurta dondurma süresi ve etkileri:

Yumurta dondurma işlemi, hamile kalmak için uygulanan tekniklerden biridir. İlerleyen yaşlarda yumurta rezervinin verimsizleşmesi ile hamile kalma şansı düşmektedir. Çocuk sahibi olma imkanı sağlayan yumurta dondurma işlemi için bilinmesi gereken önemli ayrıntılar yazımızda. Hamile kalmak isteyenlere umut ışığı olan yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurta dondurma süresi ve etkileri:

Yaşın ilerlemesiyle beraber hamile kalma oranlarının düştüğü yapılan araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçektir. 20’li yaşlardan sonra yumurta kalitesinin azalması ile hamile kalma ihtimali giderek azalmaktadır. Sperm ve embriyoların daha önceden dondurulduğunu duysak da bu durum yumurtalıklar için söz konusu değildi. Gelişen teknoloji ile beraber günümüzde uygulanmaya başlanan “Vitrifikasyon” teknik ile durum değişti. Tüp bebek tedavisinde kullanılan donmuş yumurtalar, tıpkı taze yumurtalar gibi başarıyla sonuçlanabiliyor. Yumurta dondurma işleminde elde edilen pozitif sonuçlar, hamile kalmak isteyen kadınların bu yöntemi araştırmasına neden oldu. Öyle ki yumurta dondurma tekniği sonucunda yumurtalarını saklayan bir kadın ileri yaşta olsa dahi kendini hazır hissedince hamile kalma imkanını yakalayabilir. Ancak yumurtaların dondurulması her zaman için hamilelik garantisinin vermeyeceği unutulmamalıdır. Yapılan araştırmalar kadınlarda yüzde 18 oranda hamilelik şansını yakaladığını gösterir. Oosit olarak da nitelendirilen yumurta dondurma işlemi hakkında merak edilenler…

YUMURTA DONDURMA NEDİR? YUMURTA DONDURMA NE İŞE YARAR?

Evlenir evlenmez çocuk yapmak istemeyen kadınlar, kariyer ya da kendini hazır hissetmeme gibi bazı etkenlerden dolayı çocuk sahibi olmayı ertelemek isteyebilir. Erken yaşlarda “genç” yumurtaları kullanma imkanı sağlayan yumurta dondurma işlemine ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar yüksek şans sunar.

2 yıl boyunca düzenli ve korunmasız beraberlik sonucunda hamile kalmaya çalışan 43 yaşın altındaki kimseler için işe yarar bir tekniktir.

YUMURTA NASIL DONDURULUR? YUMURTA DONDURMA İŞLEMİ AŞAMALARI

Adet döneminden bu yana ortalama 10 günlük bir ilaç tedavisiyle yumurta dondurma işlemine başlanır. Kişinin vücuduna uygun dozda uyarlanan ilaçlar, karın hizasında yapılacak küçük iğnelerle devam eder.

İnsülin iğnesine benzer bir nitelikte olan bu iğneleri kişi kendisi bile kolayca kendine yapabilir. İlaçlara devam ederken 10 günde yumurtanın büyümesi ultrasonda takip altına alınır.

Belli büyüklüğe ulaşınca yumurtaya çatlatma iğnesinden 36 saat sonra genel anestezi ile toplama yapılır. Toplanan yumurtalar -196 derecedeki özel tanklarda muhafaza edilir. 1 yıl geçtikten sonra kişi tekrar imzalı dilekçe ile durumu onaylamalıdır.

Yumurtaları saklama süresi 5 yıldan fazla ise saklamayı gerçekleştiren tüp bebek merkezi sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığına özel bir dilekçe ile onay süreci sağlanır.

DONDURULAN YUMURTANIN SAKLAMA SÜRESİ NE KADAR?

Genel haliyle dondurulan yumurtanın saklanma süres 1 yıl kadardır. Kişi dilerse bu süreyi onaylayarak 5 yıla kadar uzatabilir. 5 yıldan sonrasi için Sağlık Bakanlığının onay şartı vardır.

KİMLER YUMURTA DONDURABİLİR? DONDURMA İŞLEMİ ZARARLI MI?

Bebek müjdesi almak için yumurta dondurma işlemini tercih eden kimseler daha çok şu kimselerdir:

-İlerleyen yıllarda hamile kalmak isteyenler,
-25-37 yaş aralığındaki kadınlar,
-Aile içinde erken menopozlular,
-İkinci çocuğa daha ileri zamanlarda sahip olmak isteyen kadınlar.

Oosit dondurma,yumurta dondurma nasıl yapılır,hamile kalma yöntemleri,yumurta dondurma kaç yıl saklanır,yumurta dondurma neden yapılır

Yumurta dondurma işlemi nedir, ne işe yarar?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!