G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,75
GBP40,48
BIST10.288,33
GR. ALTIN2.400,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

YSK Başkanı Yener: “Sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar edilmemelidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YSK Başkanı Yener: “Sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar edilmemelidir” / Haberin Peşinde Urfa

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemelidir.” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yener’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 298 sayılı, 6271 sayılı ve 2839 sayılı yasalar uyarınca seçim takviminin başlangıcından seçim sonuçlarının kesinleştirilmesine kadar tüm aşamalar siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmektedir.

Seçim sürecinde sandık kurullarımız, kamu görevlisi 1 başkan, kamu görevlisi 1 üye ve yasal düzenleme uyarınca 5 siyasi partili üye olmak üzere 7 kişiden oluşmaktadır. Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları bu kurul huzurunda sayılmakta ve tüm kurul üyelerince ıslak imza ile imza altına alınmaktadır.

Sandık sonuç tutanağının bir sureti ilgili siyasi parti temsilcilerine, cumhurbaşkanı adayı temsilcilerine ve siyasi partilerin müşahitlerine verilmiştir. İlgili evrakların ilçe seçim kurullarına teslim süreci de aynı yasal düzenlemeler uyarınca siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. İlgili mevzuatlar uyarınca sandık kurallarının yapmış olduğu işlemlere karşı ilçe ve il seçim kurullarına yapılacak olan itiraz ve şikayet süreleri de kanunda ve seçim takviminde belirtilmiştir. Bu kurullarda da yasa uyarınca siyasi partilerimizin temsilcileri yer almakta ve kurullarımız onların katılımıyla karar almaktadır. Bu kurulların vermiş olduğu kararlara karşı da Yüksek Seçim Kurulu’na tarafların itiraz hakkı bulunmakta olup YSK’da yasa uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcisi de katılmaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu, önüne gelen bu itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşülüp, sonuçlandıracaktır. Sosyal medyada paylaşılan görsellerin Yüksek Seçim Kurulu ile bir ilgili bulunmamaktadır. Sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmekte ve tüm süreçte siyasi partilerimiz de yer almaktadır.”

Hibya Haber Ajansı

YSK Başkanı Yener: “Sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar edilmemelidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!