G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yılmaz: “İş insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz: “İş insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz” / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-21.07.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  “Türkiye’nin insan kaynağı, lojistik ve altyapı gibi potansiyellerinin yatırım ile katkıya dönüşmesi için iş insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Orta Vadeli Program (OVP) Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi” başlıklı toplantıda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“14 ve 28 Mayıs seçimleriyle siyasi belirsizliklerin ortadan kalktığı ülkemizde, siyasi istikrarımız pekişmiştir. Halkımızın güçlü demokratik iradesiyle bir kez daha görev alan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın ve bölgemizin bu zorlu dönemini aşarak Türkiye Yüzyılı’na daha güçlü ilerlemek için ülkenin tüm üretim imkanlarını ve potansiyelini harekete geçirmek yönünde gayret sarf ediyoruz. Bu yöndeki çabalarımızda yalnız olmadığımızı biliyoruz. 21 yıldır olduğu gibi bugün de yanımızda dinamik özel sektörümüz, iş- aş üreten girişimcilerimiz, esnafımız var. İşçisiyle işvereniyle hem aklıyla hem de alın teriyle Türkiye’ye katma değer üreten beşeri sermayemiz var.

Sağlanan kamu, özel sektör ve sivil toplum eşgüdümü sayesinde zorlukları birlikte aşarken, başarıları da birlikte taçlandırdık.

Türkiye ekonomisi, 2022 yılında yüzde 5,6 büyümüş, 2023 yılının ilk çeyreğinde ise depremin etkilerine rağmen büyüme yüzde 4 olmuştur. Makine ve teçhizat yatırımları, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 8 büyümüş ve kesintisiz artış sürecini 14’üncü çeyreğe taşımıştır.

Otomobil satışları 2023 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 57,6 artış göstermiştir. Beyaz eşya satışları 2023 yılı nisan-mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 30,3 artmıştır. Reel kesim güven endeksi, 2023 yılı ikinci çeyreğinde yılın ilk çeyreğine göre 2 puan artmış ve haziran ayı itibarıyla 105,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. Toplam istihdam 2023 mayıs ayında yıllık 1 milyon 52 bin kişi artarak, 31 milyon 821 kişiye ulaşmıştır. 6 aylık ihracatımız ise 123,4 milyar dolar seviyesindedir. İhracatımızdaki artış eğilimi AB başta olmak üzere dış pazarlarımızdaki gelişmelere bağlı olarak bir miktar yavaşlamış olsa da içinde bulunduğumuz yılı geçtiğimiz seneye göre daha yüksek seviyelerde bir ihracat rakamıyla kapatmayı hedefliyoruz.  

Turizmde yine olumlu bir yıl bekliyoruz. Fiyat istikrarı ile birlikte makro finansal istikrarın da artarak devamı için çalışmaya devam ediyoruz.

Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme politikamızı destekleyen adımlarımızı da sürdürmekteyiz. KOBİ’lerimiz ve girişimcilerimizi önceleyerek toplam kredi büyüklüğü 250 milyar lirayı bulan 14 farklı hazine destekli kredi garanti fonu paketi açıkladık. Selektif kredi politikamızı destekleyecek şekilde kredilerin tüketimden ziyade üretime, yatırıma ve ihracata yönelmesine sağlamak üzere tüketici kredilerinde ilave makro ihtiyati tedbirler aldık.

Türkiye’nin insan kaynağı, lojistik ve altyapı gibi potansiyellerinin yatırım ile katkıya dönüşmesi için iş insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz; para politikasının yanı sıra maliye politikası ve yapısal reformlar ile Türkiye’de finansal istikrarı pekiştirmek, istikrar ve güven içinde büyümek, istihdamı artırmak, büyümenin nimetlerini adaletli şekilde dağıtarak cari işlemler açığına sürdürülebilir çözümler getirmektir.”

Hibya Haber Ajansı

Yılmaz: “İş insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!