G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yerine kayyum atanan kayyumdan atama açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerine kayyum atanan kayyumdan atama açıklaması / Haberin Peşinde Urfa

İçişleri Bakanlığı’nın, Urla’da yapılan arazi yolsuzluğu operasyonunun ardından görevden aldığı Urla Kaymakamı ve belediye kayyumu Önder Can, neden görevden alındığına dair açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın, Urla’da yapılan arazi yolsuzluğu operasyonunun ardından görevden aldığı Urla Kaymakamı ve belediye kayyumu Önder Can, yaptığı açıklamada görevden alınmasına ilişkin iddialara yanıt verdi.

Arsa satın alması İçişleri Bakanlığınca etik bulunmadı

Cumhuriyet’in haberine göre, bu görev yeri değişikliğinin Urla’da gerçekleşen hazine ve orman arazileri ile ilgili usulsüzlüklerle ilişkilendirilen haberlerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirten Can, “Bu görev yeri değişikliğinin gerekçesi, şahsımın hem Kaymakam hem de Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı Urla’da, 1785 m2 büyüklüğünde bir arsa satın almasının İçişleri Bakanlığınca etik bulunmamasıdır.” dedi. Kayyım Can, “Görevimden büyük bir gururla, başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum” ifadesini kullandı.

3 milyon lira değerinde arsa sahibi

Öte yandan basında çıkan haberlerde Önder Can’ın Urla’da 3 milyon lira değerinde arsa sahibi olduğu iddia edilmişti.

Satın aldığı arsayla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Can şöyle devam etti:

“Bu görev yeri değişikliğinin gerekçesi ise şahsımın hem Kaymakam hem de Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı Urla ilçesinde her ne kadar hukuken bir engel bulunmasa da, emekli olunca yerleşmek amacı ile babamla birlikte, eşi doktor olarak görev yapan 17 yıllık bir Mülki idare Amiri olarak şahsi birikimlerimiz ve banka kredileriyle ile de olsa 5 ay önce 125+125 toplam 250 m2 konut inşaat iznine sahip 1785 m2 büyüklüğünde bir arsa satın almasının İçişleri Bakanlığınca etik bulunmamasıdır. Bu işlemle ilgili hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşum bile kesinlikle bulunmamaktadır.” ifadesini kullandı.

Kayyum belediye başkanının yerine kayyum atandı

Kayyım Can, görevinin sona erdiğini kaydederek, “Urla Belediye Başkan Vekilliği görevlerinden yine büyük bir gururla, başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde 31 Aralık 2020 tarihinde ayrılmış bulunuyorum” sözleriyle veda etti.

Kaymakam ve belediye kayyımı Önder Can’ın görevden alınmasının ardından sosyal medyada ‘yerine kayyım atanan kayyım’ yorumları yapılmıştı.

Ne olmuştu?

İzmir’in Urla İlçesi Kaymakamı ve belediye kayyumu Önder Can görevinden alındı. Can, 2017 yılında Van Vali Yardımcılığı görevindeyken Urla Kaymakamlığı’na atanmıştı. 2019’da CHP’den Urla Belediye Başkanı seçilen Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından Can belediye başkanlığına kayyum olarak atanmıştı. Can’ın yerine Antalya’nın Kemer İlçesi Kaymakamı Murtaza Dayanç görevlendirildi.

Yerine kayyum atanan kayyumdan atama açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!