G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeni Opel Astra, “Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili” seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Opel Astra, “Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili” seçildi / Haberin Peşinde Urfa

İngiltere’de düzenlenen Business Car Ödülleri’nde “2022 Yılının En İyi Aile Otomobili” seçilen Yeni Opel Astra, şimdi ise Almanya’da yeni bir ödülün daha sahibi oldu.

İngiltere’de düzenlenen Business Car Ödülleri’nde “2022 Yılının En İyi Aile Otomobili” seçilen Yeni Opel Astra, şimdi ise Almanya’da yeni bir ödülün daha sahibi oldu.

İlk olarak 2019 yılında gerçekleştirilen Almanya’da Yılın Otomobili Ödülü seçimlerinin bu yıl beşincisi düzenlendi. Yeni Opel Astra kompakt sınıfta sunduğu üstün sürüş keyfi, ulaşılabilir teknolojileri, cesur ve yalın tasarım diliyle 27 otomobil uzmanı ve gazeteciden oluşan jüriyi ikna etmeyi başararak “Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili” ödülünün sahibi oldu. Ödül, Almanya’nın Bad Dürkheim kentinde düzenlenen bir törenle takdim edildi. 27 üyeden oluşan bağımsız jüri; kompakt, premium, lüks, yeni enerji ve performans olmak üzere beş kategoride her sınıfın birincisini belirliyor. Yarışmaya katılan adaylar ise fiyat ve bulunabilirlik kriterine göre seçiliyor.

Ödülü değerlendiren Opel Almanya Başkanı Andreas Marx, “Yeni nesil Astra, Almanya’da Yılın Kompakt Otomobili Ödülü ile sadece rakiplerine meydan okumakla kalmıyor, aynı zamanda her açıdan kazanan olmak için gereken niteliklere sahip olduğunu da gözler önüne seriyor” dedi. GCOTY jüri üyesi Jens Meiners ise, “Yeni Opel Astra, çok yönlü bir araç oluşuyla segmentinde farklılaşıyor. Bu sayede yeni Astra, jürimizi her açıdan ikna etti. Buna tasarım ve sürüş keyfi gibi rakip modelleri geride bıraktığı duygusal kriterler de dahil” değerlendirmesinde bulundu.

Jüri üyeleri, kapsamlı test sürüşleri sırasında yeni Opel Astra’yı yakından inceledi. Sürüş dinamikleri, kullanım özellikleri, konfor ve diğer birçok nokta dikkate alındı. Bunlar kompakt sınıfın en çok satan modelinin güncel neslinin öne çıktığı disiplinler oldu. 133 kW/180 HP güç ve 360 Nm tork değeri ile elektrikli Astra plug-in hybrid, dinamik  bir sürüş keyfi sunuyor (karma WLTP yakıt tüketimi: 1,1-1,0 lt/100 km, karma CO2 emisyonları 24-23 gr/km). Beş kapılı model ayrıca, 0’dan 100 km/s hıza sadece 7,6 saniyede ulaşıyor. Yeni Astra böylece ilk kez kentsel alanlarda emisyonsuz olarak yol alabiliyor.

Bilgi-eğlence  sistemlerinin sezgisel kullanımı, yeni HMI arayüzü (İnsan-Makine Arayüzü), ekstra geniş dokunmatik ekrana sahip tamamen dijital Pure Panel kokpit özelliği ve klima gibi temel işlevler, kısayol düğmeleriyle sağlanıyor. Toplam 168 LED hücreye sahip uyarlanabilir, parlamayan Intelli-Lux LED® Pixel Far gibi en ileri teknolojiler, özellikle karanlık ortamlarda daha keyifli ve daha güvenli bir sürüş sağlıyor. Alcantara olarak da sunulan AGR sertifikalı (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası e.V.) ergonomik sürücü ve ön yolcu koltuğu ise üst düzey seyahat konforu sunuyor.

Hibya Haber Ajansı

Yeni Opel Astra, “Almanya’da 2023 Yılının Kompakt Otomobili” seçildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!