G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO35,04
GBP41,06
BIST9.110,48
GR. ALTIN2.324,67
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Yeni doğan bebeğe ışık zararlı mı? Bebek odası aydınlatması için fikirler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni doğan bebeğe ışık zararlı mı? Bebek odası aydınlatması için fikirler / Haberin Peşinde Urfa

Bebek odası dekorasyonunda uyku gelişimi için oldukça önemli bir detay olan aydınlatma, bebeğin büyümesi için etkilidir. Bebek odasını dekore ederken ışık seçiminde dikkat etmeniz gereken hususları sizler için sıraladık. Peki bebekler karanlıkta mı yoksa ışıkta mı uyumalı? Bebek odasında ışık seçimi nasıl olmalı?

Bebek odası dekorasyonunda uyku gelişimi için oldukça önemli bir detay olan aydınlatma, bebeğin büyümesi için etkilidir. Bebek odasını dekore ederken ışık seçiminde dikkat etmeniz gereken hususları sizler için sıraladık. Peki bebekler karanlıkta mı yoksa ışıkta mı uyumalı? Bebek odasında ışık seçimi nasıl olmalı?

Yeni doğan döneminde bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürebilmesi için en az beslenmesi kadar uykusu da önemlidir. Uykusunu alan bir bebek gün içerisinde gülücükler saçarak daha keyifli ve sakin olacağı için bu durum ebeveynler için de oldukça rahatlatıcıdır. Gece uyuyamayan ve kolik gibi çeşitli etkenlerden dolayı bir türlü uykuya dalamayan bebek, ebeveynlerin sakinleştirmeleri için daha fazla efor harcamasına bu da ertesi güne daha yorgun başlamalarına neden olur. Bebeklerin uykuya geçişini etkileyen ve derin bir uyku çekmesinde etkisi olan önemli bir faktör de ışıktır. İlk defa anne ve baba olma duygusunu tadacak olan çiftler, bebekleri dünyaya gelmeden önce bebek odası hazırlıklarını büyük bir heyecanla yaparlar. Beşiğinden dolabına, dolabından yatak oyuncaklarına, yatak oyuncaklarından avizesine kadar her detay bebeğin gelişimi için önemli rol oynar. Uyuyarak büyüyen bebeklerde sağlıklı bir uyku düzeni için en önemli uyarıcılardan olan ışığın seçimine dikkat etmek gerekir. Peki bebek odası aydınlatması nasıl yapılmalı? Bebek odası ışığı için rehber olacak bilgiler…

TIKLA OKU: BEŞİK NASIL SEÇİLİR? EN RAHAT BEŞİK MODELLERİ

IŞIK YENİ DOĞAN BEBEĞİN GELİŞİMİNİ ENGELLER Mİ? 

YENİ DOĞAN BEBEĞE IŞIK ZARARLI MI? 

Mutluluk hormonu olarak bildiğimiz melatonin hormonunun vücudumuzdaki etkileri başlıca şöyledir: hücre yenileme, bağışıklık sistemini düzenleme, vücudun biyolojik ritmini ayarlama gibi işlevlerle büyüme hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.

Geceleyin uyku esnasında salgılanan melatonin hormonu bir nevi karanlık hormonudur. Bu sebeple bebeklerin ve çocukların odası da dahil olmak üzere biz yetişkinler bile gece karanlıkta uyumalıyız.

BEBEK ODASI AYDINLATMASI NASIL OLMALI?

Bebek odası aydınlatması için tercih edilebilecek ideal ürünler arasında ilk olarak portatif ve sarkıt şeklinde olmayan mümkün olduğu kadar sabit aydınlatılmalar olmalıdır. Deprem veya çarpmaya karşılık bebeğin zarar görmemesi için önemli bir detaydır.

Yüksek wattlı aydınlatmaları satın almak yerine daha az ve düşük güçteki aydınlatmaları tercih edin. Bu sayede bebeğiniz uyurken ışıktan rahatsız olmayacak. Işığın seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar az melatonin hormonu salımı olur. 

Işık direkt olarak kesinlikle bebeğe gelmemelidir. Direkt ışık teması yerine ışığın önünde plastik ya da buzlu cam gibi bir nesne bulunmalıdır. LED lamba türündeki aydınlatmalar bebek odası aydınlatması için önerilebilir.

Biz yetişkinlere göre çok daha hassas yapıda olan bebeklerde yumuşak ışık kaynakları kullanılmalıdır. Yumuşak aydınlatmalarda ışık kısmen daha homojen aydınlatır. Spot ışıklar kesinlikle bebek odasında bulunmamalıdır. Fazla ışık bebeğinizi rahatsız edeceği gibi sağlığını da olumsuz yönde etkileyecektir. Bu gibi spot ışıkları yerine ışığın yansıdığı esas yeri gizleyecek ve ışığın daha yumuşak şekilde aydınlatma sağlayacağı avize ve aplikleri kullanmalısınız.

Bebek odası aydınlatmasını gerektiğinde arttırıp gerektiğinde azaltabilmelisiniz. Işığı birden açmak bebeğinize zarar vereceği için hafif loş ışıkta onu kontrol sağlayabilmeniz önemlidir.

gece lambası hangi renk olmalı,ışık bebeklere zararlı mı,bebekler karanlıkta mı uyutulmalı,bebeklerde uyku gelişimi,bebek odası dekorasyon

Yeni doğan bebeğe ışık zararlı mı? Bebek odası aydınlatması için fikirler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!