G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,99
GBP40,94
BIST10.704,02
GR. ALTIN2.509,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeme içmede zorlanan sokak kedisine diş tedavisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaniye’de, hayvansever Alptekin Berk’in iş yerinin önünde beslediği ve ‘Pakize’ ismini verdiği sokak kedisi, yeme problemi çekmeye başlayınca diş tedavisi ile sağlığına kavuşturuldu. Kediye, çürük dişi çekildikten sonra, antibiyotik ve mineral tedavisi uygulandı.

Alptekin Berk, Atatürk Caddesi üzerindeki iş yerinin önünde beslediği ve ‘Pakize’ ismini verdiği sokak kedisinin ağzından salya ve koku geldiğini fark etti. Berk, verdikleri yemekleri sağlıklı tüketmediğini gördüğü kediyi, Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala’ya götürdü. Laçinbala, dişinde çürükler tespit edilen kediyi tedaviye aldı. Kedinin, çürük olan dişi çekilip, antibiyotik ve mineral tedavisi uygulandı. Hayvan sever Alptekin Berk, “Sokakta hayvanlarından ismini ‘Pakize’ koyduğumuz kedimizin son günlerde verdiğimiz yemekleri sağlıklı tüketemediğini fark ettik. En sevdiği ciğer soteyi bile zor yiyordu. Çaresizce yardım beklerken, haber sitelerinden HAYTAP’ın Osmaniye il temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala’ya ulaştım. İstirahat günü olmasına rağmen kedimizin muayenesini yaptı. Kedimizin dişinin çürük olduğunu fark ettik. Ağız ve diş temizliğini yapıp, gereken ilaçları uyguladı, reçetemi verdi. HAYTAP’ın Türkiye’nin bir çok noktasında bu tip hayvanlara yardım eli uzatabilmesi için destek verin” dedi.
‘ÇÜRÜK TEDAVİ EDİLMEZSE BESLENEMEYİP ÖLÜRLER’

Tedavi için kendisine ulaştırılan sokak kedisinin dişlerinde çürümeler olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şunları söyledi: “Bir yaşındaki dişi sokak kedimizin dişleri çok kötü durumdaydı. Kedilerde sık görülen çürük tedavisinin önüne geçilmezse beslenemeyen kediler öldüğü gibi hastalanıp halk sağlığını da tehdit edebilirler. Bu düşüncelerle aylar önce tesisimiz kurulurken HAYTAP’dan ağız ve diş bakımında kullanılacak malzemelerden istemiştik. Bizleri kırmadılar 100’lerce kedinin hayatını kurtardılar. Bizlere bu imkanları veren HAYTAP yönetim kuruluna ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Ağzındaki çürükleri kavitron makinesi ile temizledik. Çürük 1 dişini çektik. Antibiyotik ve mineral tedavisine başladık.”

Tedavisinin ardından Alptekin Berk’e teslim edilen kedinin, şu anda sağlıklı ve rahat bir şekilde yeme içme ihtiyacını giderdiği belirtildi.  DHA

Atatürk,Haber,Osmaniye,Türkiye,Veteriner

Yeme içmede zorlanan sokak kedisine diş tedavisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!