G-CV0ZL47F6D
USD32,60
EURO34,79
GBP40,36
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.406,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Yazın alınan kilolardan kurtulmanın tam zamanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazın alınan kilolardan kurtulmanın tam zamanı / Haberin Peşinde Urfa

Uzman Diyetisyen İrem İmrağ, yaza veda ederken alınan fazla kiloları sağlıklı bir şekilde vermek için önemli tüyolar veriyor.

Yaza veda ile birlikte tatilde yediğimiz lezzetli atıştırmalıklar, yağlı yiyecekler, hamur işleri, tatlılar, bol kalorili içecekler bize kilo olarak geri dönüyor. Sonbaharla birlikte üzerimizdeki fazlalıklardan kurtulmak da zorlaşıyor. Yaz, deniz, güneş, tatil sezonu sona erdi. Tatil rehavetiyle birlikte bol bol tükettiğimiz lezzetli yiyecekler, hamur işleri, limonatalar, dondurmalar çoğumuzu tartıya çıktığında mutsuz etmeye başladı.

Nasıl olsa sonbahardayız, önümüz kış. Aldığım kiloları kalın kıyafetlerin ardına saklarım diye düşünmeyin. Çünkü fazlalıklardan ne kadar çabuk kurtulursanız, kışı o kadar sağlıklı geçirirsiniz. Peki, yazın aldığımız kilolardan nasıl kurtulabiliriz? Bu sorunun cevabını Uzman Diyetisten İrem İmrağ veriyor.

Paketli gıdalardan uzak durun

Kahvaltı günün şüphesiz en önemli öğünü… Bu kilo vermek isteyenler için de geçerli. Güne mutlaka dengeli bir kahvaltıyla başlamayı öneren Dyt. İrem İmrağ, bu dönemde yulaflı kahvaltıların tercih edilebileceğini söylüyor.

Porsiyonları küçültmenin, yemekleri olabildiğince çok çiğneyerek yavaş tüketmenin kilo kaybına yardımcı olacağını anlatan Dyt. İrem İmrağ, şöyle devam ediyor: “Kızartma, hamur işi, bol yağlı yiyecekler, paketli ürünler ve rafine şeker içeren gıdalardan uzak durun. Günde 3 porsiyon sebze tüketmeye çalışın. Birçoğumuz meyveyi çok seviyor ve o yüzden miktarını kaçırabiliyoruz. Günde 2 porsiyon meyve tüketimini geçmemeye çalışın.”

Kilo başına günlük 30 ml su tüketin

İmrağ su tüketimi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Akşam yemeğinizi geç saatlere bırakmayın. Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Tüketmeniz gereken su miktarını şöyle hesaplayabilirsiniz; kilo başına günlük en az 30 ml su içmelisiniz.”

Kilo verme sürecinde en büyük düşmanlardan birinin alkol tüketimi olduğunu hatırlatan Diyetisten İrem İmrağ, “Alkol tüketimini bırakın. Alkol yüksek kalori içermesinin yanı sıra leptin gibi iştahı azaltan hormonların üretimini engeller ve kilo vermemizi olumsuz etkiler.

Kilo verme sürecinde uyku düzeninize de çok dikkat etmelisiniz. Günde en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Çünkü yetersiz uyku iştah uyarıcı hormon olan ghrelin seviyesini arttırır ve bu da aç hissetmenize neden olur. Bunun yanı sıra egzersiz düzeyinizi arttırmaya, haftada en azından 5 saat yürüyüş yapmaya özen gösterin” diyor.

su,sağlık,Diyet,kilo verme,hormon,uyku

Yazın alınan kilolardan kurtulmanın tam zamanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!