G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,99
GBP41,01
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.515,44
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yapıcıoğlu: “Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapıcıoğlu: “Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir” / Haberin Peşinde Urfa

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Malatya’da temaslarını sürdürüyor.

Malatya’da depremzedeler için kurulan Teknokent Konteyner Kent’i ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun temennilerinde bulunurken Malatya’nın Kale İlçe Kaymakamı Mustafa Aksoy, Konteyner Kent ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kentte incelemelerini sürdüren Yapıcıoğlu’nun ikinci durağı Koordinasyon Merkezi oldu. Malatya’da depremin ilk anından beri vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR’ın Malatya Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, depremin üzerinden yaklaşık 2 ayın geçtiğini belirterek depremin çapı, büyüklüğü, etkilediği alan, oluşturduğu tahribat, meydana gelen yıkım, can kayıpları ve maddi hasarının büyüklüğü göz önüne alındığında yaraların önemli oranda sarıldığını ancak küçük detaylarda hala çözülmeyi bekleyen sorunların bulunduğuna işaret etti.

Malatya’da küçük ölçekli bir ilçe ebadında bir konteyner kenti ziyaret ettiklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Yaklaşık 10 bin vatandaşımızın barındığı konteyner kentimizi ziyaret ettik. Orada vatandaşlarla temaslarda bulunduk. Sosyal donatı alanlarında; mescidi, yemekhaneyi, iftar çadırlarını gördük. Elbette bunlar kalıcı konutların olduğu, vatandaşın normal hayatına döndüğü bir şeyle kıyas edilemez ama o depremin ilk günlerindeki manzarayla kıyaslandığında vatandaşı memnun gördük. İnşallah bir an önce kalıcı konutlar tamamlanır da vatandaşlar da normale döner.” dedi.

“Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir”

Yapıcıoğlu, Malatya’da gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin, “Buradaki depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı, seçim sath-ı mailine girilen dönemde de bizim sürekli gündemimizin bir tanesini mutlaka deprem ve depremzede kardeşlerimiz olduğunu, olacağını göstermek istedik.” diye konuştu.

Gelinen aşamada depremin yol açtığı yaraların önemli bir kısmının sarıldığını dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“İşler rutine binmiş, açıkta kalan vatandaşımız yok elhamdülillah. Gerçi halen çadır veya konteyner talebinde bulunan vatandaşlar var, belki bazı yerlerde bazı eksiklikler olabilir ama en azından vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarının önemli bir oranda karşılanmış olduğunu görmek bizleri memnun etti. Ama eksikliklerin de mutlaka olabileceğini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Varsa bir yerde ihtiyacı karşılanmamış ya da ihtiyaç içerisinde olan bir kardeşimiz ya da herhangi bir sıkıntısı olan bir vatandaşımız mutlaka oraya da yetişmek, oraya da koşmak zorundayız.”

Hibya Haber Ajansı

Yapıcıoğlu: “Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!