G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO34,78
GBP40,44
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.509,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır? / Haberin Peşinde Urfa

Kilo vermek isteyen kadınların en büyük uğraşı olan yağ yakımında uygulanan egzersizler ve diyetler olumlu sonucun en büyük göstergesidir. Diyette sıklıkla geçen yağ yakımının nabız aralığına göre tahmini hesaplama yöntemini araştırdık. Böylelikle sizde bilinçli yollarla zayıflayabilir formu koruyabilirsiniz. Peki yağ yakımı nabız aralığı nasıl hesaplanmalı? Nabız nasıl ölçülür? Yağ yakmak için nabız hesaplama…

Kilo vermek isteyen kadınların en büyük uğraşı olan yağ yakımında uygulanan egzersizler ve diyetler olumlu sonucun en büyük göstergesidir. Diyette sıklıkla geçen yağ yakımının nabız aralığına göre tahmini hesaplama yöntemini araştırdık. Böylelikle sizde bilinçli yollarla zayıflayabilir formu koruyabilirsiniz. Peki yağ yakımı nabız aralığı nasıl hesaplanmalı? Nabız nasıl ölçülür? Yağ yakmak için nabız hesaplama…

Sağlıklı bir yaşam ve ince görünüm için spor yapmaya karar veren kadın ve erkeklerin uygulayacağı egzersiz hareketleri doğru ve düzenli yapıldığında muhakkak fayda sağlayacaktır. Bedenin tamamını değil de sadece rahatsız olunan bölgeyi çalıştırmaya yönelik yapılan hareketlerle gözle görülür bir incelme sağlanabilir. Ancak spor yapan kimselerin atlamaması gereken önemli bir nokta var ki o da sarf edilen eforun şiddetidir. Tek bir kişiye bağlı olmadan yani kişiden kişiye göre değişebilen egzersiz nabzında limitlerin yukarısına çıkmamak sağlık açısından önemlidir. Ne çok yukarı ne çok aşağı olmaması gereken egzersiz yoğunluğunda kişi spor sırasında az da olsa ter atabilmelidir. Gün içerisinde ne kadar yağ yaktığınızı anlayabilmek için de öncelikle nabız aralığını öğrenmek gerekir. Kalbin performansı ile orantılı hareket ederek yağda görülen yağ yakımı yaşa göre değişkenlik gösterir. Dolayısıyla da 20 yaşındaki birisi ile 50 yaşındaki birisinin yağ yakımı bir değildir.

NOT: KESİN BİLGİ İÇİN UZMAN ONAYI ALMALI VE ONA GÖRE HAREKET EDİLMELİDİR!

YAĞ YAKIM NABZI NEDİR? YAĞ YAKIM NABIZ ARALIĞI NASIL HESAPLANIR?

Vücutta ne kadar yağ yakıldığının en önemli göstergesi olan nabız aralığında kalbin işleyişine göre yağda görülen yakım ortaya çıkmaktadır. Yaş seviyesine göre değişebilen yağ yakım hesaplamasında o esnada uygulanacak olan egzersiz türü de etkilidir. Bilinçli bir şekilde zayıflamak için önemli bir adımdır.

Yağ yakım hızını hesaplamada sabit bir teknik kullanılmasa da hesaplama çeşitlerinde farklı veriler değerlendirilebilir. Yağ yakımını hesaplamak isteyen kişinin spor sırasında maksimum nabzına göre %55 ila %70 arasında nabız değerlerine sahip olmalıdır.

23 yaşındaki bir kimsenin maksimum kalp vurum sayısını hesaplamak için 220’den bu kişinin yaşını çıkarmalıyız

220-23= 197 bpm

197 x % 60 (Egzersiz şiddeti) = 118 bpm (hedef kalp vurum sayısının alt sınırı)

197x % 70 (Egzersiz şiddeti ) = 137 bpm (hedef kalp vurum sayısının üst sınırı)

YAĞ YAKIM HIZINI HESAPLAMA NE İŞE YARAR?

Yağ yakma hızını en doğru haliyle belirleyebilmek için ortalama rakam için 18 dakika esas alınmalıdır. 20 dakika vücudu ısıttıktan sonra 18. dakikaya kadar nabız aralığını yakaladıktan sonra spor devam ettirilmelidir. 20 dakika spor uyguladıktan sonra 20 dakika boyunca spor yapıyorum demek doğru olmayacaktır. Çünkü 20 dakika ısınma, 18 dakikadan sonra vücutta yağ eritme başlayacaktır.

Dolayısıyla doğru bir nabız aralığı için 38 dk’dan sonra başlanır. 38 dakikadan önce sporu bırakmak, yağ yakmadan sporu bitirme ile sonuçlanır. Nadiren de olsa yağ yakımı 22. dakikaya kalan vücutlar da mevcuttur.

YAĞ YAKIMI HESAPLAMADA KARVONEN FORMÜLÜ NEDİR?

KARVONEN NASIL HESAPLANIR?

Yaş ve fitness hedefi ile doğru orantılı çalışan kalp atım hızının aralığını bulmaya yarayan karvonen tekniğinin öncesinde dinlenik nabız belli olmalıdır. Bu nabız saba uyanınca herhangi bir şekilde konuşulduğunda ama hareketsiz kalındığında ölçülen nabız sayısını içerir.

Örneğin:

Karvonen formülüne göre Hedef nabız = Dinlenik nabız + yaş (220 – dinlenik nabız – yaş) olarak hesaplanır. 

İDEAL YAĞ YAKIM ARALIĞI KAÇTIR?

Spor esnasında temponun en yüksekte olduğu egzersiz hareketlerini yapmaya yönelmelisiniz. Böylelikle kalp atış ritmi ile yağ yakımı doğru orantılı ilerleyecektir. Yaşınız 30 ise nabzınız 190 civarında olacak sporu tercih etmelisiniz. 100 olması veya 110 olması yağ yakımını yavaşlatacaktır.

yağ yakım nabız aralığı hesaplama,ideal yağ yakımı hesaplama,yağ yakmak için nabız aralığı ne olmalı,maksimum kalp atış hızı hesaplama,nabız kaç olursa tehlikeli

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!