G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Xi Jinping, Moritanyalı mevkidaşıyla görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xi Jinping, Moritanyalı mevkidaşıyla görüştü / Haberin Peşinde Urfa

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Chengdu’da düzenlenen 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na katılmak ve resmi ziyarette bulunmak üzere Çin’e gelen Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild el-Gazvani ile bir araya geldi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Chengdu'da düzenlenen 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na katılmak ve resmi ziyarette bulunmak üzere Çin'e gelen Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild el-Gazvani ile bir araya geldi.

Xi, görüşmede geçen yılın sonunda Moritanya Cumhurbaşkanı’yla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi sırasında görüşme gerçekleştirdiğini ve görüşmede kaydedilen birçok önemli fikir birliğinin ikili ilişkilerin gelişmesine yön verdiğini belirtti.

Xi, “Cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan sonra, ilk defa Çin’i ziyaret ettiniz. Bu görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği için yeni bir yol haritası çizeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Çin ile Moritanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 58 yıl boyunca iki tarafın daima karşılıklı dürüst davrandığını, karşılıklı destek verdiğini ve derin dostluk oluşturulduğunu dile getiren Xi, Çin’in yardımıyla inşa edilen uluslararası toplantı merkezi dahil bir dizi projenin Moritanya’nın ekonomik ve sosyal gelişmesinde önemli rol oynadığını büyük memnuniyetle gördüğünü ifade etti.

Xi, şunları söyledi:

“Çin, Moritanya’ya Çin’in çekirdek çıkarlarını ilgilendiren sorunlarda daima Çin tarafında durduğu için teşekkür ediyor. Günümüz dünyasında eşi görülmemiş büyük değişiklikler yaşanmakta, Orta Doğu ve Kuzey Afrika durumlarında yeni gelişimler ortaya çıkmaktadır. Bu zeminde Çin ve Moritanya, birbirine destek veren iyi dostlar ve istişare yoluyla ortak kalkınmayı gerçekleştiren iyi ortaklar olmaya devam etmelidir. İki ülke ayrıca, iki tarafın ortak çıkarları ve uluslararası adaleti ile hakkaniyeti savunmak için el ele çalışmalıdır.”

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Xi Jinping, Moritanyalı mevkidaşıyla görüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!