G-CV0ZL47F6D
USD32,56
EURO34,71
GBP40,51
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.496,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Vatandaş eve kapandı elektrik faturası kabardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaş eve kapandı elektrik faturası kabardı / Haberin Peşinde Urfa

Pandemi döneminde vatandaşların nisan ve mayıs aylarında eve kapanması nedeniyle, mesken elektrik tüketimleri ortalama yüzde 20 artış gösterdi. 

Corona virüsü salgını, elektrik tüketim süreçlerini de etkiledi. İstanbul’un Avrupa yakasında Türkiye genelinin yüzde 10’una denk gelen yaklaşık 4.4 milyon aboneye elektrik tedariki sağlayan CK Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerji Raporu” açıklandı.

Rapora göre pandemi döneminde taşınmaya bağlı abonelikler yarı yarıya azalırken, Çatalca ve Silivri gibi sayfiye yerlerinde ise artış yaşandığı görüldü. Bu dönemde mesken elektrik tüketimi yüzde 20 artarken, ticarethane ve sanayide elektrik tüketimi ise yüzde 25 azaldı.

TAŞINMALAR AZALDI

Rapora göre, 2020 yılının ilk 6 ayında toplam taşınma hareketi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40.7 geriledi. 2019’un ilk 6 ayında İstanbul Avrupa yakasında 352 bin 172 olan toplam taşınma hareketi, Covid-19 salgınına karşı evde kalmanın önemli olduğu bu yılın ilk 6 ayında 208 bin 667 seviyesinde kaldı.

Bu düşüşün büyük kısmı ikinci el gayrimenkule geçişlerdeki gerilemeden kaynaklandı. 2020 yılının ilk 6 ayında ikinci el gayrimenkule geçiş rakamları bir önceki yıla göre yüzde 46.7 düşerek 283 bin 257’den 151 bin 82’ye geriledi.

SİLİVRİ ZİRVEDE

Yılın ilk yarısında meskenlerdeki doluluk oranları elektrik tüketimine de yansıdı. Özellikle Çatalca, Silivri gibi ilçelerde yazlık olarak kullanılan konutlara geçişin etkisiyle mart ayında Çatalca’da meskenlerdeki elektrik tüketimi yüzde 10.5 arttı.

Pandemiye karşı önlemlerin sıkılaştığı nisan ayında ise Silivri’de mesken elektrik tüketimindeki artış yüzde 35.36 gibi oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Mayıs ayından itibaren bu kez şehir merkezlerinde, meskende elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre gerilemeye başlarken Çatalca, Silivri, Eyüpsultan, Beylikdüzü gibi ilçelerde yükselme devam etti. Mayısta başta Fatih ve Bakırköy olmak üzere İstanbul’un Avrupa yakasındaki 16 ilçede meskende elektrik tüketimi ise geçen yılın aynı dönemine göre geriledi.

Halit Bakal

2019 TÜKETİM SEVİYELERİNE ULAŞILDI

Pandeminin yayıldığı nisan ve mayıs aylarında kapalı kalan AVM, lokanta ve kafe gibi ticarethanelerin elektrik tüketiminin yüzde 25 düştüğünü söyleyen CK Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, sanayi sektörü tüketiminde de benzer bir oranla düşüş olduğunu belirtti.

Haziran ayı sonrası tüketim değerlerinde toparlanma başladığını ifade eden Bakal, şu anda 2019 yılı tüketim değerlerine ulaşıldığını kaydetti. Bu dönemde elektrik faturalarını ödeyemeyenlerin arttığını, ancak genel olarak kendilerini etkileyecek seviyede olmadığını dile getiren Bakal, sayfiye yerleri olarak tabir edilen ilçelerdeki tüketim artışlarının kendilerini şaşırttığını aktardı.

Bakal, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde vatandaşların her türlü talebini karşılamak için online uygulamaları daha çok devreye aldıklarını söyledi.

Vatandaş eve kapandı elektrik faturası kabardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!