G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vatandaş ekmek zamlarına tepkili: Buğday toplanmadan zam geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaş ekmek zamlarına tepkili: Buğday toplanmadan zam geldi! / Haberin Peşinde Urfa

Ülke genelindeki fırıncılar artan maliyetleri ekmek fiyatlarına yansıtırken, vatandaş ise en temel gıda ürününe gelen zamları tepkiyle karşılıyor. Samsun ve Sinop’tan sonra Kayseri’deki ekmek zammı da tepki çekti.

Ülke genelinde özellikle un fiyatlarındaki artışlardan dolayı hemen her ilde zamlanan ekmek fiyatları, vatandaşın tepkisiyle karşılaşıyor. Artan pahalılıktan yakınan insanlar, en temel gıda ürününe gelen zamlardan şikayetçi.

Sellerle mücadele veren Sinop ve Samsun’da ekmeğe yapılan zamları eleştiren vatandaşlardan sonra, şimdi de Kayseri’deki ekmek zammı tepkilere yol açtı.

Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası’nın üyelerine ilettiği fiyat tarifesi bilgilendirmesine göre, 1.50 TL’ye satılan 200 gram ekmeğe 25 kuruşluk zam getirildiği duyuruldu.

Ekmeğe gelen zammı sabah fırında öğrenen vatandaşlardan Mehmet Uyanık, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamasında, “Ekmeğin zammı daha buğday toplanmadan geldi. Vatandaş olarak pahalılıktan dertliyiz. Ekmek zammı kabul edilemez” dedi.

“Biz 2 kişi yaşıyoruz. Bizi fazla etkilemez ama çok fertle yaşayan aileleri etkiler” diyen Uyanık, “Birde ekmeği çok değişik fiyatlarla satanlar var. Fırınlar ekmeği bundan önce 1.5 TL’ye satıyordu, 1 TL’ye, 1.25’e satanlar da var. Ekmek fiyatlarının eşitlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

AFET BÖLGESİNDE ZAMMA TEPKİ

Öte yandan, özellikle un fiyatlarının artışından yakınan fırıncılar ise ülke genelinde ya ekmek fiyatlarını artırıyor ya da fiyatların artırılması için ilgili oda ve birliklere zam teklifinde bulunuyor.

İstanbul’da Halk Ekmek’e yüzde 25 zam gelmesinin ardından il genelinde satılan ekmeğe de yüzde 20 zam teklifi sunulmuştu.

Un fiyatlarına gelen zammı gerekçe gösteren Samsun Fırıncılar Odası da ekmeğe zam yapmış; adedi 1.5 TL’den satılan ekmeğin fiyatı 2 TL’ye yükseltilmişti. Ekmek satan fırıncılar, zamdan haberi olmayan vatandaşların tepkisiyle karşılaşmışlardı.

Benzer şekilde 19 Ağustos tarihinde Sinop’ta da ekmeğe 25 kuruş ila 75 kuruş arasında zam yapılmış; bölgede yaşanan selden etkilenen vatandaş ise zamların ertelenmesini talep etmişti.

Vatandaş ekmek zamlarına tepkili: Buğday toplanmadan zam geldi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!