G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Valorant En İyi Performans Ayarları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valorant’taki her saniye ve her eylem bir fark dünyası yaratır. PC’nizden en iyi şekilde yararlanın ve bu ayarları yaparak yeteneklerinizi en iyi şekilde yerine getirin.

İster modern bir oyun donanımından oynayın, ister eski bir PC’den önyükleme yapın, Valorant çok çeşitli donanımlarda sorunsuz çalışabilir. Erişilebilirlik göz önünde bulundurularak baştan sona tasarlanan Riot, GPU’yu iten görsellerin aksine ince ayarlı oyuna vurgu yaptı.

Yeni başlıyorsanız veya Valorant deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, oyundaki her ayarlarla ilgili bilgi sahibi olmak için sizlere ayarlar için ipuçları listesi hazırladık!

Genel Valorant ayarları

Genel ayarlar sekmesinden başlayarak, harita boyutundan ağ arabelleğe almaya kadar ayrıntılı ayrıntılar özelleştirebileceğiniz yer burasıdır. Bunların çoğunun Valorant’ta performans veya görsel netlik yerine anlık oynanış üzerinde etkisi olacaktır.

Erişilebilirlik ayarları

Düşman Vurgu Rengi, Valorant’ın kapalı beta sürümünde bulunan tek renk körlüğü seçeneğidir. Her şeyi daha net görmenize yardımcı olmak için HUD’yi büyük ölçüde değiştirmezken, düşmanları aydınlatmaya yardımcı olacaktır. 

Kırmızı varsayılan olarak açıktır, ancak oyun ayrıca mor ve iki farklı sarı sunar. Herhangi bir renk körlüğünden muzdarip değilseniz, bunu varsayılan olarak bırakmak gitmenin yoludur. Kırmızı çerçeve uzaktan görülebilecek kadar kolaydır, bu nedenle bu seçenek ayarlanmamalıdır.

Valorant’ta ideal Fare ayarları

PC’deki tüm FPS başlıklarında olduğu gibi, hassasiyet ayarları da ince ayar yapmanız içindir. Başka hiç kimse size kendinizi evinizde gibi hissedecek mükemmel bir hassasiyet söyleyemez. Amacınız çabuk ve hassas olana kadar Uygulama Aralığı’nda test etmeniz gereken bir şey. 

İlk Hassasiyet kaydırıcısı genel hedefinizin hızına odaklanır. İkincisi kapsamlı bir çarpan iken. Örneğin, Operatörü çok fazla kullanırsanız, kapsamlı ayarlara daha fazla dikkat edin.

Tutarlılık için bunu normal hassasiyetinizle tamamen aynı bırakabilirsiniz. Ancak hızlı hareketler ve montaj yapmaya değer snipes arıyorsanız, hafifçe çarpmayı deneyin.

Bu kategorinin son önemli yönü, envanter döngünüzü sarma seçeneğidir. Oyun sırasında farenizin kaydırma tekerleğini kullanmak taktik bıçağınız, silahınız ve birincil silahınız arasında geçiş yapabilir. 

Bu ayar kapatılırsa, karıştırmak için yalnızca iki aşağı kaydırma gerekir. Daha sonra bıçağınıza ulaşmak için yukarı kaydırmanız gerekir. Ancak ayar açıksa, her üç öğeyi de sonsuz bir şekilde ‘sarabilirsiniz’. 

Bir turun ortasında fazla kaydırma yapmaktan kaçınmak ve yanlışlıkla bir silahlı kavgaya bir bıçak getirmekten kaçınmanızı öneririz.

Valorant’ın Mini Harita ayarları

Miniimap, Valorant’ta her zaman ekranda kalan bir özellik olduğundan oldukça özelleştirilebilir. Başlangıç ​​olarak, haritanın sabit bir konumda oturmasını veya Aracınızın yönüne dönmesini seçebilirsiniz. 

Bu ayar tercihinize bağlı olarak tamamen size bağlıdır. Bazı profesyonel oyuncular döndürme seçeneğini tercih ederken, diğer profesyoneller sabit ayara bağlı kalırlar. Valorant ile yeni başlıyorsanız, mini haritayı sabit bırakmak, haritalara alıştıkça erken yönelimden kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Tüm maç boyunca mini haritayı aynı tutmak da önemlidir. Yarım noktada taraf değiştirerek kendinizi kaybetmek istemezsiniz. Bu sorunu azaltmak için, Sabit Yön ayarı için ‘Her Zaman Aynı’ seçeneğini belirleyin.

Mini harita üzerinde ortalanmış olarak kalmak, gözlerinizin her zaman bulunduğunuz yere hemen atlamasını sağlar. Bununla birlikte, haritanın her zaman tam bir genel görünümünü korumak için bu ayarı kapatmanın daha fazla avantajı vardır. Takım arkadaşınızın konumunun ve görüş hattının farkında olmak, sizinki kadar önemlidir.

Aksiyonun ortasındaki mini haritaya hızlıca bakmanın kolay olmasını istiyorsunuz. Bu nedenle, harita boyutu dikkate değer olmalı ve haritanın tamamı odakta olmalıdır. Boyutu 1.1 olarak ayarlamanızı ve zoom değerini 1 olarak maksimize etmenizi öneririz.

Son olarak, Minimap Vision Konileri esastır. Takım arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza gerek kalmadan, bu görüş konileri sayesinde sadece neye baktıklarını kolayca anlayabilirsiniz. Gereksiz bir meydan okumaya gerçekten hazır olmadıkça kimse bu ayarı kapatmamalıdır.

Kısa bir bakışla yeni bilgileri kolayca toplayabilmeniz için mini harita oldukça büyük olmalıdır.

Harita ayarları

Bu kategori altındaki tek ayar varsayılan olarak açık tutulmalıdır. Tam ölçekli haritayı açarken, ekibinize kolayca ileti aktarabilmeniz için her konumu etiketleyen ek bilgilerin olmasını istersiniz. Elinizin arkasındaki gibi her resmi açıklama metni bilmiyorsanız, bu ayar devam etmelidir.

Diğer Valorant ayarları

Genel ayarlar sekmesindeki son bölüm için bu seçenekler çoğunlukla açıklayıcıdır. Herhangi bir rauntta ilerledikçe cesetlerin oyunda görünmesi kesinlikle önemlidir. 

Yetişkinlere uygun içerik bırakmak oyundaki her şeyi deneyimlenecek şekilde tasarlandı. Aynı şey kanı açık bırakmak için de söylenebilir. Çekimlerinizin ne zaman bağlandığına dair sağlam bir görsel gösterge. 

Açık dil gerçekten filtrelenebilir ve oyunda yepyeni iseniz ve sadece ipleri öğreniyorsanız bunu açmanızı öneririz. Özellikle solo sıraya giriyorsanız. Pesky mesajları sizi oyundan atabilir ve sinirli hissetmenizi sağlayabilir. İlk birkaç seansınız tamamen ipleri öğrenmekle ilgili olmalıdır. Yüzlerce saat süren sinirli bir oyuncu tarafından alev almamak.

İstikrarsızlık Göstergeleri oyun içinde işler ters gittiğinde ana hatlarıyla açık bırakılmalıdır. Bu arada, en sorunsuz deneyim için Ağ Arabelleğe Alma her zaman minimumda tutulmalıdır.

Son fakat en az değil, mermi izleyiciler. Bunlar, atışlarınızı hedeflerine takip eden anlık beyaz çizgilerdir. Bu ince görsel gösterge, Valorant’taki silahlara aşina iseniz yardımcı olabilir. Ancak geri tepme kontrolünüzden eminseniz ve mermilerin nerede ortaya çıkacağına dair iyi bir fikriniz varsa, bu ayar bazı görsel karmaşayı kurtarmak için kapatılabilir.

Valorant’taki kontroller ve artı işareti ayarları

Kontroller ve artı işareti bölümündeki her şey tamamen size kalmış. Ancak, dikkate alınması gereken birkaç önemli seçenek vardır. 

Valorant, varsayılan hareket modunu değiştirmenizi sağlar. Ya yürüyebilir ya da koşabilirsiniz. Bu büyük bir anlaşma gibi gelmeyebilir, ancak oyunda hayati bir rol oynar. Yürüme hareketinizin sesini maskeler. Halbuki koşmak yakındaki herkesi uyaracaktır. 

Bazı deneyimli oyuncular varsayılan olarak hareket hızlarını manuel olarak yavaşlatmayı tercih ederler. Diğerlerinin ayarları ters çevrilir. Valorant’a yeni başlıyorsanız, varsayılan olarak yürümek, oynamanızı tavsiye etmemizdir. Ayak sesi seslerinin yarıçapına alıştıktan sonra, bunu her zaman geri değiştirebilirsiniz.

Valorant’a ilk kez yüklendikten sonra, ideal bir artı işaretini bulmak, yapılacaklar listenizdeki ilk şeylerden biri olmalıdır. Bir FPS geçmişinden gelseniz bile, kendinizi evinizde hissettiren bir artı işareti bulmak isteyeceksiniz. Neyse ki, Valorant, detaylara büyük önem vererek kendiniz özelleştirmenizi sağlar.

Dev bir kırmızı kare veya basit bir sarı nokta ile savaşa atlayabilirsiniz. Seçim sizin.

Valorant’ın video ayarları

Bu kategori Valorant deneyiminizden en iyi şekilde yararlanacağınız yerdir. Her saniyenin çok önemli olduğu bir oyunda, kare hızınızı en üst düzeye çıkarmak da çok önemlidir. Neyse ki, Valorant tüm zamanların en zorlu sürümü değil. İster üst düzey bir oyun donanımına, ister eski bir düzeneğe sahip olun, Riot’un FPS’sinin iyi çalışabilmesi gerekir. Oyunun performansından en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Genel Ayarlar

Birden fazla monitörünüz varsa, oyunun ekranınızda en yüksek yenileme hızıyla çalıştığından emin olun. 

Pencereli Tam Ekran, çok ekranlı bir kurulumda çalıştırıyorsanız en iyi seçenektir, çünkü bu hızlı bir şekilde sekmeye basmanıza ve başka bir ekrana odaklanmanıza olanak tanır. Bununla birlikte, optimize etmeniz gerekiyorsa, Tam ekran seçeneğine sadık kalın ve gereksiz tüm arka plan uygulamalarını kapatın.

Valorant size ana menüde ve arka planda performansı azaltma seçeneği sunmasına rağmen, oyun içi FPS’niz mümkün olduğunda sınırlandırılmalıdır. Sürekli olarak başka bir monitöre geçiyorsanız, Arka Plandaki FPS’yi sınırlamak harika bir fikirdir. Aksi takdirde, bu seçeneklerin çoğu bırakılmalıdır.

En İyi Grafik Kalitesi ayarları

Tüm PC oyunlarında olduğu gibi, grafik kalitesini düşürmek büyük bir performanstan tasarruf edeceğiniz yerdir. Canavar bir GPU ile çalışmıyorsanız ve şüphesiz karelerin sorun olmayacağını bilmiyorsanız, bu seçeneklerin çoğunu azaltmak isteyeceksiniz. 

Rekabetçi bir bakış açısıyla oyundan en iyi şekilde yararlanmak için ilk dört seçenek anında Düşük’e düşürülebilir. Fark miniktir. Oyun görünüş açısından nispeten benzer kalacak, ancak performansta hafif bir iyileşme göreceksiniz. 

Vinyet ve VSync varsayılan olarak kapalıdır ve kapalı bırakılmalıdır. VSync kapalıyken, monitörünüzün yenileme hızına rağmen, açık ayardan daha yüksek bir kare hızı elde etme şansınız vardır. VSync’in açık olması gereken tek örnek, aşırı ekran yırtılması fark ediyorsanız.

Valorant’ta Kenar Yumuşatma

İşte işlerin biraz daha ilginç hale geldiği yer. Kenar Yumuşatma, oyundaki sert dokuları ve köşeleri düzeltmeye yardımcı olacaktır. Performans açısından hafif bir maliyete rağmen. 

Eğer teçhizatınız izin verirse MSAA 4x ile denemek ve koşmak isteyeceksiniz, çünkü bu deneyimden en iyi şekilde yararlanacak ve anı oyunun pürüzsüz hale getirecektir. Dokuların içeri girip çıkmasını sağlamak yerine. 

Anizotropik filtreleme

Benzer şekilde, Anisotropic Filtreleme önemli bir rol oynar ve bu ayarı mümkün olduğunca yükseltmek istersiniz. Esasen, bu seçenek oyunun uzaktan ne kadar ayrıntılı olacağı konusunda rol oynamaktadır.

1x olarak ayarladıysanız, birkaç metre uzaklıktaki dokular mümkün olan en düşük kalitede görünür. Ancak, performansı ayırabiliyorsanız, bunu 16x olarak ayarlamak, her yönün tüm mesafelerde keskin görünmesini sağlar.

Alıştırma Aralığı’na girin ve bu ayarı kendiniz ayarlayın. Hangi seçeneğin en iyi performans ve oyun içi netlik karışımını sağladığını görün. 1x veya 2x seçeneklerinin üzerinde olduğunuz sürece, oyun kare hızınıza büyük bir vuruş yapmadan iyi görünmelidir.

Diğer grafik kalitesi seçenekleri

Son dört ayar, performans açısından büyük bir rol oynamaz, bu nedenle bunların çoğu açılabilir. Netliği artırmak belirsiz bir etikettir, ancak yine de bu uzaktan görsel pürüzsüzlüğü etkileyecektir. Bu özelliği, Kenar Yumuşatma ayarlarıyla birlikte bırakmak oyununuzu yerinde tutmanıza yardımcı olur. 

Burada kapatılması gereken tek ayar Bozulmadır. Hareket bulanıklığı veya diğer filmlerdeki film tanesi gibi, genel vizyonunuzun kalitesini düşürecek her şey devre dışı bırakılmalıdır. 

Valorant İstatistik ayarları

Bu bölüm her zaman kaputun altında görmek isteyen nit seçici oyuncu içindir. İstemci FPS etkinken, performansı her zaman izleyebileceksiniz. İşler aniden kötüleşirse, bu oyun içi stat sayesinde sorunu tespit edebileceksiniz.

Benzer şekilde, ağınızı çevrimiçi tutmak istiyorsanız, bağlantınızı değerlendirmek için Sunucu Bilet Hızı, Ağ Gidiş Saati ve Paket Kaybı’nı etkinleştirebilirsiniz.

Valorant’ta ses ayarları

Valorant’ın kapalı beta sürümündeki ses ayarları söz konusu olduğunda özelleştirilecek çok fazla bir şey yoktur, çünkü bu bölümde her şey oldukça kolaylaştırılmıştır. Sesli sohbetiniz ayarlandığı sürece, bir oyuna hemen hemen atlamaya hazırsınız demektir. Ancak, kullanışlı olabilecek birkaç isteğe bağlı ince ayar vardır.

Valorant’ta düzinelerce saatten sonra oyun içi müzik sinirlenmeye başlayabilir. Silahlı oyun sırasında nadiren rahatsız edici bir ses olsa da, bu kaydırıcıyı tamamen kapatmayı tercih edebilirsiniz. Sadece oyun sesine sadece odaklanmak için. 

Benzer bir şekilde, Ajanlar genellikle oyunun başında, yarıda ve turlar arasında sohbet eder. Bunlar düzgün etkileşimler olsa ve bir saniye sürse de, ekibinizin iletişiminden uzaklaşabilirler. Neyse ki, seslendirme sekmesinde bunları kapatmak için her zaman bir seçenek vardır.

Tüm bu seçenekler göz önünde bulundurulduğunda, sadece sizin için mükemmel hissettiren son derece özelleştirilmiş bir deneyime sahip olmalısınız. Kare hızı, herhangi bir yeni veya tarihli PC’de çok fazla bir sorun olmamalı ve tek tıklama ileriye doğru odaklanmanız gerekir.

Valorant En İyi Performans Ayarları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!