G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vali Yiğitbaşı Şuhut’ta patates hasadına katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Yiğitbaşı Şuhut’ta patates hasadına katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ilçe ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

AFYONKARAHİSAR – 12.10.2022 – HİBYA – Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ilçe ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ilk durağı Şuhut Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Harun Reşit Han’dan ilçenin eğitim, sağlık ve ekonomi alanında genel durumunu içeren bilgiler alan Vali Yiğitbaşı daha sonra Şuhut belediye başkanlığına geçti.

Şuhut Belediye Başkanlığı ziyaretinde Belediye Başkanı Recep Bozkurt’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Yiğitbaşı, Belediye birimlerinde de incelemelerde bulunarak personele kolaylıklar diledi.

Kadınların işlettiği mahalle fırınına da giden, kadınlarla ekmek yapımı üzerine sohbet eden Vali Yiğitbaşı, patatesli ekmek pişirdi.

İlçenin en büyük camilerinden olan yaklaşık 600 yıllık geçmişi bulunan tarihi Ulu Camii’de de incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, ilk günkü ihtişamıyla yıllara meydan okuyan caminin tarihçesi hakkında bilgiler aldı.

Tarihi Hamzapaşa Hamamı’nın restore edilmesiyle oluşturulan, aziz şehitlerimizin hatıralarının yaşatıldığı Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi’ni ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgiler alan Vali Yiğitbaşı, merkezin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Burada kısa bir açıklama yapan Vali Yiğitbaşı: “Çok huzurlu bir yer. Şehit ve gazilerimizin hatıralarının verdiği huzur her bir noktaya yansımış” dedi.

Patates hasadına katıldı

Vali Yiğitbaşı, Yarışlı köyü ziyaretinde ise Afyonkarahisar’ın meşhur agria patatesinin hasadına katıldı. Hasat yapan kadın işçilerle de bir süre sohbet eden Vali Yiğitbaşı, taleplerini dinledi, alın teriyle emek harcayan kadınlara işlerinde kolaylıklar temenni etti.

Çiftçimizin yüzü gülüyor

Burada açıklamalarda bulunan ve Afyonkarahisar’ın patates üretiminde ülke genelinde ilk 3’te yer aldığına dikkat çeken Vali Yiğitbaşı: “ Bizim bölgemizin patatesi çok kıymetli. Renginden ve lezzetinden dolayı çok özel bir patates yetiştiriyoruz. Bu bölgede toprağımız çok bereketli bunun da etkisiyle bu yıl rekolte de oldukça yüksek. Çiftçimizin yüzü gülüyor” dedi. 

Son olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Şuhut Keklik Üretim Çiftliğini ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tedavisi tamamlanmış ve koruma altına alınan şahinleri doğal yaşam alanlarına bıraktı.

Hibya Haber Ajansı

Vali Yiğitbaşı Şuhut’ta patates hasadına katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!