G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,72
GBP40,38
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.400,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vali Gül: “Esenler’de Eğitim Vadisi ile tekli eğitime geçme hedefimiz var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Gül: “Esenler’de Eğitim Vadisi ile tekli eğitime geçme hedefimiz var” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler İlçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. İncelemelerde Vali Gül’e Esenler Kaymakamı Adil Karataş ile Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu eşlik etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Gül, Esenler temasları çerçevesinde; İlçede yapımı devam eden Menderes Anadolu Lisesi, Tuna Mahalleleri Eğitim Vadisi ile 15 Temmuz Mahalleleri Eğitim Vadisi inşaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Vali Gül, sonrasında Esenler Kaymakamlığı’nı ve Belediyesi’ni, Esenler Esnafını ve Şehit Jandarma Er Kemal Kayar’ın Esenler’de bulunan ailesini de ziyaret etti. Vali Gül, aileye tekraren taziye dileklerini iletti.

Esenler temaslarında mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelen Vali Gül, muhtarlar ile tanışmasının ardından bölge ile ilgili talepleri dinledi.

“Esenler’imiz için çalışmalarımız devam ediyor”

Esenler’de yürütülen çalışmalara değinen Vali Gül, “Muhtarlarımızın talepleri bizim için çok kıymetli. Muhtarlarımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın biz il valilerine emaneti. Sizlerden gelen talepleri kamu imkanları ile yapılabileceksek bunları gerçekleştireceğiz. Son 2 aydır düzensiz göçle mücadelemizde kayıt dışı gelenler, kalış süresi bitenler veya suç işleyenler sınır dışı ediliyor. Toplumun güvenliğini tehdit eden ve huzuru kaçıran kişileri İstanbul’umuzda barındırmıyoruz. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla illegal gruplarla, zararlı madde ve dilencilerle mücadelemiz sürüyor. Esenler’imiz için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemiz ne kadar sosyalleşirse, zararlı maddeler ile mücadelemiz o kadar kararlı olacak. Esenler’de eğitim vadisi ile tekli eğitime geçme hedefimiz var. İlçemizdeki bütün eğitim kurumlarını tek bir vadide toplamayı planlayan Esenler Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahalle ölçeğinde vatandaşlarımızla bir araya gelmemizi sağlayan muhtarlarımızla teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar hayırlara vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Tevfik Göksu: “Tüm eğitim kurumlarını bir vadide birleştirmek istiyoruz”

Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler, İstanbul’un özelliklerini yansıtan bir ilçemiz. Yürüttüğümüz çalışmalarımız kapsamında Şehir İzleme ve Afet Koordinasyon Merkezi’ni bitirmek üzereyiz. Aynı zamanda eğitimde de çalışmalarımız sürüyor. Tüm eğitim kurumlarını vadide birleştirmek istiyoruz.” dedi.

Zafer Aktaş: “İlçemizde tüm suçlarda aydınlanma oranı yüzde 96’

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “İlçemizde 2 polis merkezimiz ile hizmet vermekteyiz. Tüm suçlarda ise yüzde 96 aydınlanma oranı var. İstanbul’umuzun huzur ve güvenliği için çalışmalarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

Levent Yazıcı: “İlçemizde 42 derslikli 2 okulumuzu tamamladık”

İl Milli Eğitim Müdürü, “Esenler’imizde eğitimle ilgili gelişmeler mevcut. İlçemizde 42 derslikli 2 okulumuzu tamamladık. Tekli eğitime geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde mevcut öğretmen sayısı yüzde 50 oranında artarak atamaları yapıldı. Esenler’imizin önü her alanda olduğu gibi eğitim alanında da açık.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Millet Bahçesi Surname Restoran’daki programa; Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Göç Müdürü Fatih Ayna, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Esenler mahalle muhtarları, ilçe müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Hibya Haber Ajansı

Vali Gül: “Esenler’de Eğitim Vadisi ile tekli eğitime geçme hedefimiz var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!