G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Soğanlı’da çalışmaları inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Soğanlı’da çalışmaları inceledi / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte turizmin önemli merkezlerinden Soğanlı Vadisi’nde Aziz George Kilisesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte turizmin önemli merkezlerinden Soğanlı Vadisi’nde Aziz George Kilisesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kayseri protokolü, hafta sonu gençlerle birlikte Kayseri’nin önemli tarih, doğa ve turizm değeri olan Soğanlı Vadisi’nde yürüyüş gerçekleştirirken, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Aziz George Kilisesi’nde de yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgesinin özellikle Kapadokya’nın en merkezi yerlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Vali Çiçek, “Günlük şuan itibariyle 16 balon firması izni almış, uçuş yapıyor. İtalyan, Fransız, İngiliz turistler geliyor” diyerek, Hristiyanlık tarihi için önemli bir isim olan Aziz George hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte burada seferberlik başlattıklarını ifade eden Çiçek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilhisar Kaymakamlığımız, belediyemiz ile çok ciddi bir seferberlik başlattık. Yürüyüş yapıldı, çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç da tarım, turizm ve tarihin bir araya geldiği, sıcak hava balonları ve peri bacalarının birbirine aşık olduğu, el emeği, göz nuru bebeklerin ilmek ilmek işlendiği, masal diyarı Soğanlı Vadisi’ne yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile konservasyon ve restorasyon çalışması devam eden Güzelöz köyünde doğan ve Hristiyanlık inancının çekicilik özelliğine sahip bir değeri olan Aziz George Kilisesi’ni inceleyen Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, yetkililerden hem çalışmalarda son durum hakkında hem de tarihi kilise hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Soğanlı Bebekleri’nin satışını yapan kadınlarla da sohbet ederken, gençlerle birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Soğanlı’da çalışmaları inceledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!