G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,07
GBP40,88
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.470,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni soluk getirecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni soluk getirecek / Haberin Peşinde Urfa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Vadi Alleben projesi, kentin park anlayışına yeni bir anlayış getirecek.

Şahinbey İlçesi’ne bağlı Yamaçtepe Mahallesi’nde 270 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 190 bin metrekarelik yeşil alandan oluşacak Vadi Alleben Park ve Sosyal Alanı Çevre Düzenleme Projesi, ziyaretçilerini hem doğa ile iç içe bir ortamla buluşturucak hem de kültürel, sportif ve sanatsal aktivitelerle eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak. 

Vadi Alleben’nin 40 bin metrekaresini oluşturan Macera Adası’nda; hava bisikleti, serbest düşüş, 15.5 metre yüksekliğinde macera kulesi ve dev parkurlar, zipline, mini futbol sahası, dev salıncak, survivor parkuru, çocuk macera oyun alanı, çok amaçlı saha okçuluk ve paintball alanı bulunacak. 

Her yaş grubuna hitap edecek şekilde planlanan parkta; koşu yolu, bisiklet yolu, yaklaşık 3 bin metrekare alana yayılan 3 adet her yaştan çocuğa hitap edecek çocuk oyun alanı, 720 metrekare açık fitness alanı, WC- Mescitler, 6 adet her biri 32 metrekarelik çim alana gömülü şekilde tasarlanmış satış birimleri, dinlenme alanları yer alacak. Ayrıca piyano ve kitap evi ile de ziyaretçilere, kültür ve sanat bir ortam sunulacak. 

Farklı bitki türlerinin bir arada bulunduğu 21 bin metrekarelik alanı dolduran ülke bahçeleri alanında; ülkelerin peyzajları ve bahçe kültürleri yansıtılacak. Ayrıca bir yandan Alleben Deresi’ne bakan yürüyüş parkurlarında dere manzarası, bir yandan da Osmanlı Bahçesi (Cennet Bahçesi), Çin Bahçesi, Japon ve Zen Bahçesi, Rönesans/Barok Bahçeleri ve Hollanda Bahçesi ile bitki kuleleri içerisinde keyifli bir gezintiye olanak tanınacak. 

Özel konseptiyle dere üzerindeki köprüler, meydanlar, 396 araçlık iki adet otopark alanının da yer alacağı Vadi Alleben’de yeşil Gaziantep kimliğiyle oluşturulmuş banklar, piknik masaları gibi tüm dinlenme ve oturma birimleri direkt yeşil alanlar üzerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.
 

Hibya Haber Ajansı

Vadi Alleben, Gaziantep’in park anlayışına yeni soluk getirecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!