G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO35,04
GBP41,06
BIST9.110,48
GR. ALTIN2.324,67
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Uyku Apnesi, Koronavirüs Hastalık Riskini Artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyku Apnesi, Koronavirüs Hastalık Riskini Artırıyor / Haberin Peşinde Urfa

Göğüs Ağrısı için bilgi mi arıyorsunuz? Uyku Apnesi, Koronavirüs Hastalık Riskini Artırıyor makalesine göz atın ve Göğüs Ağrısı hakkında daha fazla bilgi edinin 

Koronavirüs pandemisinde , Uyku Apnesi , dikkat edilmesi gereken çok önemli bir risk durumudur.

Uyku Apnesi , toplumda görülme sıklığı %5 olmasına rağmen , çoğu kişi, kendisinde bu hastalığın olduğundan habersiz, bununla birlikte yaşamaktadır.

Uyku Apnesinin Belirtileri: Şiddetli horlama , uykuda nefesin kesilmesi ve arkasından şiddetli horlamalarla nefes alma , bunlarla birlikte gece sık tuvalete kalkma , yüksek tansiyon , nefes alma mücadelesiyle geçen uykunun sonunda sabah yorgun mutsuz uyanma , gün içinde yorgunluk, uykululuk halleri , konsantrasyon azalması ,unutkanlık halleri , trafikte uyuklamalar oluyorsa sizde uyku apnesi olabilir. Çoğu zaman , hastalık olabileceğini düşünmediğimiz , gün içi çalışma hayatımızın yoğunluğu , iş yorgunlukları gibi kendimize göre bir çok mazereti olabilen bu gibi durumlardan, şikayet olarak farkında olup doktora gitmeyiz. Uyku Apnesi , sinsice, farkına varılmadan ilerler ve, tansiyon hastalığı ,kalp ritim bozuklukları, kontrol edemediğimiz şeker hastalığı , tedavi cevap vermeyen astım , diyete rağmen aşırı kilo alma gibi, uyku apnesinin zamanla neden olduğu durumlar ortaya çıkınca çare aramak için doktora gideriz.

Uyku apnesi koronavirüs hastalığı için risk oluşturuyor: 

1- Apneler ,bağışıklık sistemini zayıflamasına neden oluyor: Uyku bozuklukları, uykusuzluk, bağışıklık sistemimizi zayıflamasına neden olur. Apneler uyku yapımızı parçalar, yeterli uyku almamızı engeller. 

2- Uykuda oksijen azalması nedeniyle : uyku apnesinin şiddetine, göre uyku esnasında oluşan oksijen yetersizliği , kalp damar hastalıkları , yüksek tansiyon, kronik inflamasyon, şişmanlama (obezite ) durumlarının oluşmasına, ve bu durumlarda Koronavirüs hastalığının ağır seyretmesine, tedavi esnasında yoğun bakım ihtiyacına neden olabiliyor. Uyku Apnesi durumundan şüpheleniyorsak yapılması gerekenler: 

Uyku Bozuklukları ile ilgili merkezde , Uyku laboratuvarına bir gece yatırılarak , Uyku apnesinin teşhisi , şiddeti ölçülerek tedavisinin planlanması yapılır. 

Uyku Apnesi kesin tedavi edilebilen bir hastalıktır. Önemli olan diğer hastalıkların ortaya çıkmasına fırsat vermeden ,erken tanınması ve tedavi edilmesi zorunlu bir durumdur.

Uyku Apnesi, Koronavirüs Hastalık Riskini Artırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!