G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.448,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Üsküdar meydanında mor salkım şöleni yaşandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar meydanında mor salkım şöleni yaşandı / Haberin Peşinde Urfa

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Mor Salkım Dikim ve Dağıtım etkinliğiyle Üsküdar’a baharı getirdi. İlkbaharın simgesi haline gelen mor salkım dikimi ve dağıtımının yapıldığı etkinlik, tüm İstanbullulara adeta bahar şöleni yaşattı.

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Mor Salkım Dikim ve Dağıtım etkinliğiyle Üsküdar’a baharı getirdi. İlkbaharın simgesi haline gelen mor salkım dikimi ve dağıtımının yapıldığı etkinlik, tüm İstanbullulara adeta bahar şöleni yaşattı.

Üsküdar Belediyesi’nin imzasını taşıyan etkinliklerle İstanbul’un adeta çekim merkezi haline dönüşen Üsküdar’da 16. Geleneksel Mor Salkım Şenliği başladı.

Üsküdar Meydanı Mihrimah Sultan Cami önünde gerçekleşen etkinliğe ilgi çok büyüktü. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra etkinliğe Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Yazar Beşir Ayvazoğlu ile Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç ve binlerce Üsküdarlı katıldı. 

Şenliğin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ı Üsküdar yapan en başta doğal güzellikleri. Her şehre nasip olmayacak bir coğrafya avantajımız var. Üsküdar’ın tüm güzelliklerinin yanı sıra mor salkımları da güzel şehrimizin sembolü haline geldi. Nisan sonu ve mayıs Üsküdar’da mor salkım zamanı demektir. Evler, balkonlar, yollar bahçeler taptaze açmış mor salkımlarla muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Çok güzel öneriler de geldi değerli büyüklerimizden. Başta Nakkaştepe olmak üzere Millet Bahçelerimizi de baştan aşağıya mor salkımlarla donatacağız. Ayrıca inşallah gelecek seneden itibaren Mor Salkım Festivali de organize edelim diyoruz. Mor Salkımın güzelliği ve coşkusu Üsküdar’ımızı daha da sarıp sarmalayacak ” dedi. 

Konuşmaların ardından tarihi Mihrimah Sultan Cami önündeki toprak alanlara mor salkım fideleri dikildi. Daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı ve protokoldeki isimler binlerce Üsküdarlıya 5 bin civarında Mor Salkım fidesi dağıttı.

 

Hibya Haber Ajansı

Üsküdar meydanında mor salkım şöleni yaşandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!