G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,84
GBP40,66
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.410,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Üniversite tercihi yapacaklara kapsamlı rehber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercihi yapacaklara kapsamlı rehber / Haberin Peşinde Urfa

Milyonlarca gencin merakla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Üniversite tercih serüveninde gençlere destek olmak isteyen Kariyer.net, kariyer yolculuğunun ilk adımlarını atmaya hazırlanan adaylara ücretsiz olarak ulaşabilecekleri Üniversite Rehberi’ni sunuyor. 

Milyonlarca gencin merakla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Üniversite tercih serüveninde gençlere destek olmak isteyen Kariyer.net, kariyer yolculuğunun ilk adımlarını atmaya hazırlanan adaylara ücretsiz olarak ulaşabilecekleri Üniversite Rehberi’ni sunuyor. Ayrıca 3 Ağustos tarihinde online olarak düzenlenecek olan Tercih Günleri ekinliğinde adaylar, merak ettikleri bölüm ve meslekleri alanında uzman ve deneyimli kişilerden dinleme fırsatına sahip olacak.

Kapsamlı bir kılavuz niteliğinde olan Üniversite Rehberi’nde Türkiye’deki tüm üniversitelerle ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. 377 bölümde verilen eğitimin içeriği, bölüm mezunlarının çalışma alanları Bölümler rehberinde detaylandırılıyor. Meslekler/Pozisyonlar başlığı altında ise 2.790 meslek ele alınıyor ve bu mesleklerde çalışanların mezun oldukları bölümler ve üniversiteler, aylık kazançları ve işlerinin içeriği gözler önüne seriliyor.    

Üniversite ve bölüm tercihi sıralaması yapmayı kolaylaştıran Tercih Motoru; burs, tercih tipi, eğitim dili, puan aralığı vb kriterlere göre tüm üniversite ve bölümleri listeleyerek adayların kendi tercih listesini oluşturmasına yardımcı oluyor. İşverenlerin Tercihi’nde de hangi üniversite ve bölümlerin mezunlarının işverenler tarafından daha çok ilgi gördüğü detaylandırılıyor.  

Kariyer planlamasında doğru üniversite ve bölüm tercihinin önemine dikkat çeken Kariyer.net, bu yıl üçüncüsünü yayınladığı İşverenlerin Tercihi sıralamasında, lisans eğitimi veren üniversite ve bölümlerin, işverenler tarafından işe alım esnasında ne kadar tercih edildiğini ortaya çıkardı. 127 bin işverene ait 510 binin üzerinde işe alım hareketinin incelendiği çalışmada; işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha çok ilgi gösterdiği belirlendi. Bu bilgiler ışığında ‘Üniversite Endeksi’, ‘Bölüm Endeksi’, ‘Üniversite ve Bölüm Endeksi’ olmak üzere 3 farklı sıralama oluşturuldu.  Toplam 181 üniversitenin bulunduğu ‘Üniversite Endeksi’ sıralamasının ilk 10’unda 7 devlet üniversitesi yer aldı. Üniversiteler arasında ilk 3 sırada Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi yer alıyor. İşverenler en çok Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve Almanca İşletme bölümlerinin mezunlarına ilgi gösteriyor. Alanında uzman bir Danışma Kurulu’nun rehberliğinde hazırlanan İşverenlerin Tercihi sıralamasına Kariyer.net Üniversite Rehberi üzerinden ulaşılabiliyor. 

Hibya Haber Ajansı

Üniversite tercihi yapacaklara kapsamlı rehber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!