G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Uluslararası piyasalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası piyasalar / Haberin Peşinde Urfa

Dünya Bankası’na göre dünyadaki parasal sıkılaştırma dalgası nedeniyle küresel ekonomi resesyon riskiyle karşı karşıya.

Dünya Bankası’na göre dünyadaki parasal sıkılaştırma dalgası nedeniyle küresel ekonomi resesyon riskiyle karşı karşıya. Bankanın yayımladığı raporda 2023 küresel büyüme yüzde 0,5 olarak tahmin edilirken, kişi başı bazında yüzde 0,4 küçülme öngörüldü. Kişi başı bazında küçülme yaşanması küresel ekonomide resesyon ölçütü olarak kabul ediliyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin LNG ithalatı için bir fiyat endeksi oluşturmayı planladığını söyledi. Hamlenin ithalata tavan fiyat getirmek konusunda görüş ayrılığı yaşayan AB’de sağlıklı bir gösterge oluşturarak fiyatlama sorununa bir yanıt olabileceği belirtiliyor. Komisyon, Çarşamba günü yayınlanan bir belgede, ek kriterin “AB’deki yeniden gazlaştırma terminallerine LNG tanker teslimatlarını kapsaması” ve piyasa katılımcılarına “uluslararası gaz piyasalarının arz ve talep dinamiklerini yansıtan alternatif bir referans fiyat” vermesi gerektiğini söyledi.

 

ABD’de perakende satışlar geçen ay sürpriz biçimde arttı. Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre satışlar bu dönemde %0,3 arttı. Ayrıca sanayi üretimi Ağustos’ta %0,2 azaldı. Beklenti değişim olmaması yönündeydi. İmalat sanayi üretimi ‘dirençli’ şirket yatırımlarının etkisiyle 2. ayda da yükseldi. İmalat sanayi üretimi geçen ay %0,1 arttı. Beklenti %0,1 düşüştü. Son olarak, işsizlik maaşına başvuranların sayısı geçen hafta da düşüşünü sürdürerek istihdam piyasasının ekonomik belirsizliklere rağmen güçlü seyrini koruduğunu gösterdi. İşsizlik başvuruları 10 Eylül’de sona eren haftada 5 bin düşüşle 213 bine geriledi. Bugün ABD’de açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmuyor. Piyasalar önümüzdeki hafta açıklanacak olan Fed’in faiz kararlarını bekliyor.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Uluslararası piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!