G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 23 Eylül’de başlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 23 Eylül’de başlayacak / Haberin Peşinde Urfa

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenecek 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla 23-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek bugün de üstlendiği tarihi misyonla hala farklı kültürlerin buluşma noktası olmaya devam ettiğini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 20’ncisinin sanatseverle buluşacağını kaydeden Başkan Altay, “Konserlerden sergilere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar çok sayıda etkinliğin yer alacağı festivalin açılışı cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek. Açılış sonrası Mevlana Meydanı’nda 250 semazenin aynı anda gerçekleştireceği sema ayini icra edilecek. Mistik Müzik Festivali; bir müzik festivali olmasının çok ötesinde; farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden gelen sanatçıların, tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı vereceği bir buluşma olacak. Bu vesileyle Konya’dan ve Konya dışından tüm vatandaşlarımızı hem şehrimizin güzelliklerini yakından görmeye hem de Mistik Müzik Festivalimize davet ediyorum.” dedi.

Türkiye başta olmak üzere Afrika’dan, Orta Doğu’dan ve Türk coğrafyalarından grupların ve sanatçıların katılımıyla birbirinden özel konserlere ve etkinliklere sahne olacak 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali için detaylı bilgilere “mistik.kulturyolufestivalleri.com” adresinden ulaşılabiliyor.

Festival 30 Eylül’e kadar devam edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, 30 Eylül Cumartesi gününe kadar sanatseverlerle buluşacak festival kapsamında; Büyükşehir Taş Bina’da Uluslararası İslam Sanatları Sergisi, Kayalıpark’ta El Sanatları-Workshop, Büyükşehir Taş Bina Kültür Sanat’ta Geçmişten Günümüze Konya Fotoğraf Sergisi, Karatay Medresesi’nde Selçuklu Kostümleri Sergisi, Zafer Meydanı’nda Sokak Müzikleri ve Kültürpark Amfi Tiyatro’da Çocuk Etkinlikleri gerçekleştirecek.

Hibya Haber Ajansı

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 23 Eylül’de başlayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!