G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

UKOME’den feribot tarifelerine yeni düzenleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UKOME’den feribot tarifelerine yeni düzenleme / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Körfezi’nde ulaşımı sağlayan İZDENİZ’e bağlı feribotların ücret tarifesi güncellendi. UKOME’nin oy birliği ile aldığı karar sonrası yeni tarife 11 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denizyolu ulaşım şirketi İZDENİZ A.Ş.’ye bağlı araba vapurlarının ücret tarifesi güncellendi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 8 Mart’taki Genel Kurulu’nda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, artan akaryakıt, bakım onarım ve personel giderleri değerlendirilerek tarifelerde yüzde 18 ile 25 arası belirlenen oranlarda fiyat artışı yapıldı. 11 Mart 2023 Cumartesi günü uygulamaya girecek yeni tarifeyle, motosiklet geçiş ücreti 16 TL’den 20 TL’ye, otomobil geçiş ücreti 55 TL’den 65 TL’ye, minibüs-kamyonet-midibüs geçiş ücreti 125 TL’den 150 TL’ye, otobüs-kamyon geçiş ücreti 230 TL’den 280 TL’ye, tır geçiş ücreti 430 TL’den 520 TL’ye yükseldi. Taşınan araçlarda bulunan yolculardan herhangi bir ücret alınmazken bisikletli yolcular i& ccedil;in uygulanan 5 kuruş tarifesi ise yine aynı şekilde devam edecek.

Günde 55 sefer
Deniz yolu ulaşımının kentteki payını artırmak için Bostanlı-Üçkuyular hattında gün içerisinde 15 dakikada bir olmak üzere hafta içi günde 55, hafta sonu ise 51 sefer düzenlenirken yoğunluğa göre ek sefer de konuyor. Ulaşım maliyetlerindeki artışların İzmirlilere en az şekilde yansıtılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi taşınan bir araç için yaklaşık üç araç taşıma bedeli kadar İZDENİZ’e sübvansiyon sağlıyor. Türkiye’de deniz yoluyla araç taşımacılığı yapan diğer işletmelerin güncel ücret tarifesi göz önüne alındığında, kat edilen mil başına en düşük ücreti İzmir Büyükşehir Belediyesi uyguluyor.
Hibya Haber Ajansı

UKOME’den feribot tarifelerine yeni düzenleme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!