G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türklerin yüzde 56’sı ithalata engel konulmasını istiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türklerin yüzde 56’sı ithalata engel konulmasını istiyor / Haberin Peşinde Urfa

Pandemi, küreselleşmeyi savunanların sayısını yüzde 10 düşürerek yüzde 48’e indirdi. Ipsos’un anketine göre, Türkiye yüzde 56’yla ithalata engel konulmasını en çok isteyen ülke.

Uluslararası pazar araştırması şirketi Ipsos’un yaptığı araştırma, yaklaşık 1.5 yıldır dünyayı kasıp kavuran pandeminin, kamuoyunun küreselleşme ve serbest ticarete olan tepkisini artırdığını ortaya koydu. 25 ülkede 19 bin kişiyle yapılan ankete katılanların sadece yüzde 48’i küreselleşmenin ülkeleri için iyi bir şey olduğu konusunda hemfikir. Bu, pandeminin yaşandığı 2019 yılından bu yana yüzde 10’luk bir düşüşü ifade ediyor.  Malezya yüzde 72 ile küreselleşme konusunda en olumlu görüşe sahip ülke olurken, onu yüzde 64’le Güney Afrika, yüzde 63’le de Peru izliyor. Türkiye ise yüzde 55 ile sıralamada 7’nci ülke konumunda.

TÜRKİYE LİDER

25 ülke genelinde ortalama yüzde 37’lik bir kesim, ülkelerinde mal ve hizmet ithalatını sınırlamak için daha fazla ticaret engeli olması gerektiği konusunda hemfikir, buna karşı çıkan kesimin oranı ise yüzde 27. Türkiye yüzde 56’yla, ticarete engel konulması gerektiğini en çok düşünen ülke olarak ilk sırada gelirken, onu yüzde 55’le Kolombiya ve Güney Afrika izliyor. Listenin son sırasında yüzde 22 ile Japonya gelirken, Hollanda yüzde 23, Almanya ise yüzde 24’le onu takip ediyor.

KÜRESELLEŞMENİN DEMOKRASİYİ ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Ankete katılanların yüzde 31’i küreselleşmenin hükümetlerinin etkili ekonomik politikalar uygulamasını engellediğinİ düşünürken, yüzde 42’si tarafsız veya fikri yok. Yüzde 28 küreselleşmenin ülkelerinde demokrasinin iyi işlemesini engellediğini kabul ederken, daha büyük bir oran (yüzde 32) aynı fikirde değil ve daha da büyük bir grup tarafsız veya fikirsiz (yüzde 40). Fransa bu kategoride yüzde 41’le ilk sırada gelirken, onu Türkiye yüzde 39’la, İtalya yüzde 38’le, Malezya yüzde 38’le izliyor. Güney Kore, yüzde 56 ile bu çoğunluğa katılmayan tek ülke.

Türklerin yüzde 56’sı ithalata engel konulmasını istiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!