G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO35,00
GBP40,78
BIST10.168,85
GR. ALTIN2.455,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye’nin “Koruyucu Aile Sistemi” Azerbaycan’da uygulamaya konuluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin “Koruyucu Aile Sistemi” Azerbaycan’da uygulamaya konuluyor / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’deki koruyucu aile modelinin Azerbaycan’da da uygulanması amacıyla geçen yıl başlatılan çalışma kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanlarınca Azerbaycanlı 60 meslek elemanına eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruyucu aile sisteminin Azerbaycan’da da oluşturulması için başlatılan çalışma kapsamında Bakanlık uzmanları Azerbaycanlı meslek elemanlarına eğitim verdi.

Azerbaycanlı yetkililerin talebi üzerine Türkiye’deki koruyucu ailelik hizmet modelinin Azerbaycan’da da uygulanması amacıyla iş birliği yapılıyor.  Ortak çalışma kapsamında geçen yıl Azerbaycan’dan bir heyet İstanbul ve Ankara’da koruyucu aile birimleri ile koruyucu ailelere ziyaretler gerçekleştirdi, koruyucu aile yanında büyüyen gençlerle görüştü. Azerbaycanlılara ayrıca Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetiyle ilgili de bilgi verildi.

Bakanlık uzmanları Azerbaycan’a gitti

İki ülke arasında oluşturulan çalışma planı kapsamında 12-21 Ekim 2022 tarihlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanları Azerbaycan’da çalışma yürüttü. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinde Bakanlık uzmanları 12-14 Ekim’de Azerbaycan’da hizmet veren çocuk kuruluşlarını ve yürütülen hizmetleri inceledi.

Bakanlık uzmanları Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde görev yapan  60 meslek elemanına “Türkiye’de Yürütülen Koruyucu Aile Hizmetinin Uygulama Esasları, Çocukların Korunma Altına Alınma Süreçleri, Koruyucu Aile Modelleri, Koruyucu Ailelere Yönelik Yapılan Ödemeler, Koruyucu Aile Eğitimleri ve Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Uygulama Esasları” konularında eğitim verdi. Eğitimle ilgili sertifika alan Azerbaycanlı 60 meslek elemanı koruyucu ailelikle ilgili Azerbaycan’da hizmet verecek ilk personel olacak.

Azerbaycan’da bu alanda görev yapacak personele Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanlarının danışmanlık hizmetleri devam edecek. Azerbaycan’da koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılmasına yönelik iki ülke arasında iş birliğinin sürmesi planlanıyor. 

Hibya Haber Ajansı

Türkiye’nin “Koruyucu Aile Sistemi” Azerbaycan’da uygulamaya konuluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!