G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,95
GBP40,96
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.325,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Türkiye’den Bangladeş’e virüsle mücadele için tıbbi yardım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den Bangladeş’e virüsle mücadele için tıbbi yardım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (Kovid-19’la mücadele) Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bangladeş’e solunum cihazı dahil ilave tıbbı malzeme göndereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara ilişkin, “Bangladeş’e bir kere daha Rohingyalı kardeşlerimize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. Bunun Bangladeş için ne kadar büyük bir yük olduğunu biliyoruz ve bu yükü paylaşmak için Bangladeş’e yardım ediyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen’le Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Dost ve kardeş Bangladeş’in Dışişleri Bakanı Momen’i Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, basın toplantısının ardından Bangladeş’in Ankara Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını da yapacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye ile Bangladeş arasında tarihi ve kardeşlik bağları olduğunu belirterek, “Bengalli kardeşlerimizin Kurtuluş Savaşı sırasında bize verdiği desteği unutmamız mümkün değil. Bir kere daha şükranlarımızı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mevkidaşı Momen’le yaptığı görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığını bildiren Çavuşoğlu, Türkiye ile Bangladeş arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek için tüm imkanları kullanacakları değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolar civarında olduğunu ve en kısa sürede bunun en az 2 milyar dolara yükseltilmesi gerektiğini dile getirerek, Türkiye’nin en büyük firmalarının da bu ülkede yatırım yapmaya başladığını kaydetti.

– “Bangladeş’e Rohingyalı kardeşlerimize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum”

Bakan Çavuşoğlu, Bangladeş’in Arakanlı Müslümanlara yaptığı ev sahipliğine ilişkin şunları söyledi:

“Bangladeş’e bir kere daha Rohingyalı kardeşlerimize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. 1 milyondan fazla Rohingyalıya ev sahipliği yapıyorlar. Bunun Bangladeş için ne kadar büyük bir yük olduğunu biliyoruz. 4 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan bir ülke olarak bu yükün ağırlığını anlayabiliriz, anlıyoruz da ve özellikle bu yükü paylaşmak için Bangladeş’e yardım ediyoruz.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile 2017’de Bangladeş’i ziyaret ederek buradaki Arakanlıların durumunu yerinde gördüklerini hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye’nin o tarihten bu yana tüm kurum ve kuruluşlarıyla Arakanlıların yanında olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) da sadece Arakanlılara yönelik değil Bangladeş’in her bir bölgesinde kalkınma projelerine çok önemli destek verdiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de Bangladeş’in tamamına yardım eli uzattığına değinen Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bangladeş’e solunum cihazı dahil ilave tıbbı malzeme göndereceğiz. Önümüzdeki süreçte de her zaman Bangladeşli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye iki ülke Türkiye ve Bangladeş’in teşkilat içindeki dayanışmasını sürdüreceğini ve Filistin konusundaki görüşlerinin de örtüştüğünü söyledi.

Mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Türkiye’nin öncülüğünde kurulan Gelişmekte Olan 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütüne ilişkin de görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Çavuşoğlu, “D-8’in güçlendirilmesi ve genişletilmesi, hatta mümkünse D-20 olması için çabalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.


Türkiye’den Bangladeş’e virüsle mücadele için tıbbi yardım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!