G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,68
GBP40,33
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.400,43
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye’deki depremin yaralarını sarmak için Azerbaycan’da Kardeş Yardımı Platformu kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki depremin yaralarını sarmak için Azerbaycan’da Kardeş Yardımı Platformu kuruldu / Haberin Peşinde Urfa

Azerbaycan’daki Sivil Toplum ve iş dünyası örgütleri tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarını ortadan kaldırmak için “Kardeş Yardımı” platformu kuruldu. Platform üyesi kuruluşlar, Türkiye’ye 27 yardım tırı gönderdi.

Azerbaycan Girişimciler Konfederasyonu (ASK), MÜSİAD Azerbaycan, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATİB), Gençliğe Yardım Vakfı, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpleri Birliği (KOBSKA), Azerbaycan Gıda ve İçecek Sanayicileri Derneği (AQİSA), Türkiye Üniversitesi Mezunları Birliği (TUMİB), Azerbaycan Eczacılar Kulübü Birliği, Modern Kalkınma Birliği, Türkiye Mezunları Aydınlar ve İş Adamları Platformu, Terhis Olunmuş Askerlerin Gençleri Aydınlatma Sosyal Birliği’nin yetkilileri ile birlikte MÜSİAD Azerbaycan ofisinde “Kardeş Yardımı” platformu kuruldu.

Platform, depremzedelere yardım amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciliği Destekleme Ajansı’nın (KOBİA) kurumsal desteğiyle Türkiye’nin ilgili devlet kurumları, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Büyükelçiliği ile koordineli çalışmalar yürütüyor. 

8 Şubat’ta “Bakü KOBİ Evi”nde kurucu kuruluş başkanları, iş dünyası örgütleri ve girişimcilerin katılımıyla platformun tanıtımı gerçekleştirilen platform, Türkiye’deki depremin mevcut ve gelecekteki sonuçlarını ortadan kaldırmak için sürekli olarak destek faaliyetleri düzenlemeyi hedefliyor.

İş insanlarının desteğiyle “Kardeş Yardımı” Platformu tarafından 7-12 Şubat tarihlerinde Azerbaycan’ın Gence, Guba, Gebele, Sumgayıt, Fizuli, Haçmaz, Lenkeran ve Göyçay’da yardım toplama noktaları kuruldu. Bakü’deki platforma ait 4 istasyonda yardım toplama çalışmaları sürüyor.

7-12 Şubat tarihlerinde platforma destek veren girişimciler tarafından gönderilen yardım tırlarının sayısı 27’ye ulaştı. Platform aracılığıyla AFAD ve diğer kurumların hesaplarına bağış yapıldığı bildiriliyor.

Genel olarak Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen yardım tırlarının sayısı ise 100’ü geçti.

Hibya Haber Ajansı

Türkiye’deki depremin yaralarını sarmak için Azerbaycan’da Kardeş Yardımı Platformu kuruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!