G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,87
GBP40,54
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.439,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Türkiye, UMKE ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, UMKE ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye, 12 binden fazla gönüllü sağlık profesyoneli bulunan UMKE ile, acil müdahale ve arama kurtarma alanında Dünya Sağlık Örgütü’nden dünyanın sayılı ülkelerine verilen sertifikayı almayı başardı. DSÖ İstanbul ofisinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, “Biz saatler içerisinde sahra hastanesi kurabilme kabiliyetine sahip bir organizasyonuz. 4 yıl önce başvurduğumuz bu süreçten pandemi döneminde dahi başarıyla çıkmış olduğumuz için mutluyuz” dedi. 

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından verifikasyon süreci başarıyla tamamlandı. DSÖ’den alınan bu sertifika sayesinde UMKE ekiplerimizin son 15 yılda Haiti’den Japonya’ya, Endonezya’dan İran’a ve son olarak Beyrut’a kadar tüm dünyada meydana gelen birçok afet ve acil durum sırasında, sınırların ötesinde önemli bir acil müdahale ekibi olduğu artık ‘resmen’ kabul edildi.

Acil durumlarda dikkat çekici sağlık hizmetleri sunan ve kendini küresel olarak da birçok defa kanıtlayan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü UMKE ekipleri, DSÖ merkez, bölge ve ülke ofislerinin ortak teknik desteği ile DSÖ’nün yapılandırılmış sisteminin bir parçası haline gelmiş oldu.

TÜRKİYE SERTİFİKA ALAN 30. EKİP OLDU

DSÖ-EMT oluşumu Başkanı Flavio Salio, DSÖ Türkiye Ofisi ve İstanbul Ofisi Başkanı Dr. Irshad Shaikh ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut ile UMKE personelinin katılımıyla DSÖ İstanbul ofisinde dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DSÖ-EMT oluşumu Başkanı Flavio Salio şunları söyledi:

“DSÖ Acil Medikal Ekipleri Merkezi olarak Türkiye’nin başarısını tebrik ediyoruz ve bu bölgede yürütülecek misyonlarda başarısının devam edeceğinden ve bu topluluğa katkıda bulunmaya devam edeceğinden emin olduğumuzu söylemek istiyoruz. Şu anda küresel olarak 29 medikal ekip EMT 2 seviyesinde verifiye edildi. Türkiye 30. oldu. Şu anda Avrupa’da 5, dünyada ise toplam 11 ülke var bu sertifikayı alabilen” dedi.

DSÖ Türkiye Ofisi ve İstanbul Ofisi Başkanı Dr. Irshad Shaikh ise, bu verifikasyonun Sağlık Bakanlığı’nın kendi liderliğinin, göstermiş olduğu inisiyatifin bir sonucu olduğunu söyledi.

“PANDEMİ DURUMUNDA BİLE BU SERTİFİKAYI ALMAYI BAŞARDIK”

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut ise UMKE ekiplerinin 2004 yılında kurulduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

Türkiye, UMKE ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!