G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,81
GBP40,46
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.508,52
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Türk Tabipler Birliği: Kısa bir süre sonra ameliyat ve tetkikler yapılamayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipler Birliği: Kısa bir süre sonra ameliyat ve tetkikler yapılamayacak / Haberin Peşinde Urfa

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Türkiye’deki ortopedi ve omurga cerrahi alanında tıbbi cihaz üretimi yapan firmaların Sağlık Bakanlığı hastaneleri ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tamamını tahsil edinceye kadar tıbbi cihaz temini yapmayacaklarını açıkladıklarını duyurdu. TTB, sorun giderilmediği taktirde kısa süre sonra ameliyat ve tetkiklerin yapılamayacağını savundu.

TTB Merkez Konseyi Türkiye’deki ortopedi ve omurga cerrahi alanında tıbbi cihaz üretimi yapan firmalardan gelen, “Ödemeler tahsil edilinceye kadar tıbbi cihaz temini yapılmayacak” açıklaması üzerine bir basın bildirisi yayınladı.

*Firmalar, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden 17 aydır, üniversite hastanelerinden 36 aydır ödeme alamadıklarını, bazı kamu görevlileri tarafından alacaklardan yüzde 25 feragat olması durumunda ödeme yapılabileceği kendilerine ifade edilmiş.

*1 Nisan 2010 tarihinden beri aynı fiyatlar üzerinden kamu kurumlarına tıbbi cihaz sağlandığını, ödeme alamadıklarından bankalara ciddi şekilde borçlandıklarını, buna karşılık hammadde fiyat artışları, personel maliyetleri, belgelendirme ücretleri, gibi durumların her geçen gün artması nedeniyle ödemelerin tamamı tahsil edilinceye kadar tıbbi cihaz temini yapılmayacağını belirten bir açıklama gelmiştir.

HALK SAĞLIĞI ŞİRKETLERİN SAĞLIĞINA TERCİH EDİLİYOR

Son Sayıştay raporlarında belirtilen kamuya alınan cihazların uygunsuzluğu ve gereksizliği nedeniyle kullanılamaması sonucu devletin zarara uğramasını hatırlatan TTB bildirisinde şöyle denildi:

“Sayıştay raporları, ABD büyükelçisinin Türkiye’nin yabancı ilaç şirketlerine borçlarının bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını ve bu borçların ödenmemesi halinde ilaç satışının  durdurulabileceğini açıklaması, devletin uzun süredir sürdürdüğü ‘şirketleşme’ mantığının halkın sağlığını şirket sağlığına tercih ettiğinin önemli bir göstergesidir.”

AMELİYAT VE TEKTİKLER YAPILAMAYACAK 

Şehir hastanelerinde şirketlere ayrılan bütçe ile halkın sağlığı rahatlıkla sağlanabilecekken ülke kaynaklarının uluslararası yerli ve yabancı sermayeye aktarılma yolu tercih edildiği savunulan TTB açıklamasında, şu ifadeleri kullandı;

*Toplumun sağlık hakkı her şeyden önce gelmelidir. Sorun giderilmediği takdirde kısa bir süre sonra ameliyatlar ve gerekli tetkik ve tedavi yapılamaz duruma gelebilecektir.

*Tedavi hizmetlerinin daha da fazla aksamaması açısından acilen gereken önlemler alınmalıdır. ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ adı altında neoliberal politikaları izleyerek hastaların ‘müşteri’, hastanelerin ‘ticarethane’ olarak görüldüğü bu sistem artık iflas etmektedir.

Türk Tabipler Birliği: Kısa bir süre sonra ameliyat ve tetkikler yapılamayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!