G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,12
GBP41,05
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.497,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türk Metal’den TİS açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Metal’den TİS açıklaması / Haberin Peşinde Urfa

Ford, Oyak ve Mercedes gibi firmalara bağlı sanayi kuruluşlarında çalışan binlerce işçiyi ilgilendiren TİS sürecine ilişkin konuşan Türk Metal Başkanı Kavlak, işverene “Salgında herkes evindeyken biz ölümüne çalıştık. Şimdi sıra sizde. Borcunuz var” diye …

Ford, Oyak ve Mercedes gibi firmalara bağlı sanayi kuruluşlarında çalışan binlerce işçiyi ilgilendiren TİS sürecine ilişkin konuşan Türk Metal Başkanı Kavlak, işverene “Salgında herkes evindeyken biz ölümüne çalıştık. Şimdi sıra sizde. Borcunuz var” diye seslendi.

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ford, Oyak, Arçelik ve Tofaş gibi ülkenin en büyük işyerlerine bağlı 210 sanayi kuruluşunda çalışan 127 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

MESS ile yapacakları TİS sürecinin zorluğuna dikkat çeken Kavlak, “İhracattaki daralma, otomobil ve beyaz eşya satışlarındaki düşüş derken işimiz her geçen gün zorlaşıyor. Biliyorsunuz bir de başımızda çip sorunu var. Uzakdoğu’dan kaynaklanan bu sorun, işyerlerimizi zora sokuyor” dedi.

“O nedenle işimiz kolay değil. Zor hem de çok zor” diyen Kavlak, “Ancak şunu unutmayın: Türk Metal hep zoru başaran olmuştur” diye konuştu.

‘SALGINDA HERKES EVİNDEYKEN ÖLÜMÜNE ÇALIŞTIK’

Türk Metal, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi için ilk 6 ay için ücretlerine toplam yüzde 29,57 zam talep etmişti.

İşverenlere “Evet, pandemide işler azaldı, ihracat daraldı, tedarik zincirinde sorunlar yaşandı. Farkındayız” şeklinde seslenen Kavlak, “Siz de şunu iyi bilin: Bu ülkede herkes evindeyken, karantinadayken, hastalıktan korkarken biz tezgâhımızın başındaydık. Ölümüne çalıştık. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra sizde… Bize borcunuz var” diye konuştu.

“Bu borç çok yakında hak ettiğiniz biçimde tahsil edilecektir. Artık hesap zamanı yaklaşıyor” diyen Kavlak, şöyle devam etti:

“Alnımızın akıyla ürettiklerimizden payımızı almanın zamanı yaklaşıyor. Hiç merak etmeyin. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızı toprağa verip, tezgâhlarımıza geri dönerken, karlarına kar katanlar, toprağa verdiğimiz o canların anısına sizlere olan borcunu ödeyecektir.”

beyaz,beyaz eşya,Cumhurbaşkanı,Ekonomi,Ford,istanbul,Mercedes,otomobil,Sanayi,Xiaomi,zam

Türk Metal’den TİS açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!