G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği açıldı / Haberin Peşinde Urfa

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin açılışı Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu tarafından yapıldı.

AFYONKARAHİSAR – 20.05.2022 – HİBYA – Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin açılışı Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu tarafından yapıldı.

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin açılışına Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu, Baro Başkanı Turgay Şahin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve yönetimi, KAÇEP İl Başkanı Nesrin Çelikbilek, MHP Merkez İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, yargı mensupları, Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Mehmet Taytak, “Enstitü, adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için önemlidir”

Türk Hukuk Enstitüsü’nün hizmet binasının açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Rahmetli başbuğumuzun talimatı ile kurulan Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, başbuğumuzun bütün emanetlerine sahip çıktığı gibi partisine, ocağına ve bütün sendikalarına Türk Hukuk Enstitüsünün de büyümesi gerektiğini ve adaletin zaman zaman yerinden oynadığı, adaletin özellikle darmadağın edildiği ve buna da sebep olan FETÖ VE FETÖCÜ avukatların, yargıda olduğu bir Türkiye’de adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için hem kendi kardeşlerimizin mağduriyetini toplamak, hemde geleceğe saygı değer bir yapıyı ortaya koymak adına kardeşlerimiz yola çıktılar. Hakim, savcı, avukat ve yargı çalışanlarımızın bir çatı altında toplanıp ülke için, vatan için, millet için ne gerekiyorsa yapılması noktasında önemli hizmetler yapılacağına inanıyorum. Türk Hukuk Enstitüsü ilimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Cemil Yavuz Aksu: “Türkiye’nin en köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından birisiyiz”

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu, “Türk Hukuk Enstitüsü 1977 yılında merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin talimatları ile kurulmuştur. Bugün Türkiye’nin en köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından biridir. Enstitümüz kurulduğu günden bugüne temel değerlerimiz etrafında şekillenebilen, milli ve manevi hassasiyete sahip, dünya’yı Türk’ün adalet penceresinden okuyabilen, hukukçuların bir çatı altında toplanabilecekleri, hukukun üstünlüğünü ve adaletin tecellisi için yaklaşık yarım asırdır mücadele vermektedir. Yeni hizmet binası noktasında emeği geçen başta Şube Başkanımız Av. İsmail Aydoğuş ve yönetimine teşekkür ediyor. Yeni binamızın hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Aydoğuş, “Enstitümüz adaletin tecellisi için mücadele verecektir”

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilcisi Av. İsmail Aydoğuş ise şöyle devam etti:

“Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine, hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1977 yılında Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in talimatıyla kurulmuş, merkezi Ankara’da olan bir dernektir. Afyonkarahisar İl Temsilciliğimiz ise, Genel Başkanımız Av. Cemil Yavuz Aksu’nun şahsımı kurucu il temsilcisi olarak görevlendirmesi ile Türkiye genelinde 19 il temsilciliği olarak kurulmuştur. Enstitümüz, temel değerlerimiz etrafında şekillenebilen, milli ve manevi hassasiyetlere sahip, dünyayı Türk’ün gözünden okuyabilen hukukçuların birlikte çalışabilecekleri ortamın temini ile nihayetinde hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için mücadele verecektir” 

Türk Hukuk Enstitüsü Afyonkarahisar İl Temsilciliği açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!