G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,95
GBP40,97
BIST9.089,10
GR. ALTIN2.325,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Turizmin gözbebeğiydi şimdi esnafa icra yağıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turizmin gözbebeğiydi şimdi esnafa icra yağıyor / Haberin Peşinde Urfa

Denizli’de hem yerli hem de yabancıların göz bebeği olan Pamukkale’nin yanı başındaki Karahayıt’ta turizm neredeyse tamamen bitti. 

Şifalı kırmızı suyu ve çamuru ile ünlü kasabada ödemelerini yapamayan esnafa tek tek icra geliyor. Ziyaretçilerin büyük bir bölümünün yaşlı kesimin oluşturduğu bölgede, corona virüsünden dolayı işler durma noktasına geldi. İşletmelerin büyük bölümünün kapalı olduğu Karahayıt’ta turizmciler ve esnaf  “Elektrik faturasını ödeyemez duruma geldik” diye isyan etti.

ESNAF CEPTEN YİYOR

Karahayat’taki pansiyonlar günü müşteri almadan kapatıyor. Sinan Doğru, adlı işletmeci 8 ayda sadece bir müşterinin konakladığını söyledi. Doğru, esnafın cepten yediğini, dayanacak gücü kalmadığını, faturaları ödeyemez duruma geldiğini belirtti. Bölgede kebapçı dükkanı işleten Mithat Karkoyan ise kendisi ile birlikte pek çok işletmeciye icra geldiğini bazı işletmecilerden ise işyerlerini tahliye etmelerinin istendiğini söyledi. Karkoyan, “İşlerimiz çok berbat. Adeta bittik! Salgının başından beri iş yapmadık” dedi.

‘Yarın ne yiyeceğimiz belli değil’

Karahayıt’taki işletmelerde gündelikçi olarak çalışan gözlemeci Perihan Çalışır, işten çıkarılma korkusu ile yaşadıklarını belirterek, “Eskiden buraya dünyanın dört bir yanından insanlar gelirdi. Artık işyerleri kapanıyor. İşyeri açık olacak ki benim gibi insanlar çalışsın. İşçi çıkarmalar başladı. Bizlerin durumu ne olacak belli değil. Yarından sonra ne yiyeceğimiz belli değil” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE UZAKTAN EĞİTİM KARARI ESNAFA 6.6 MİLYAR TL KAYBETTİRİYOR

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle şehirlerdeki esnafın büyük ekonomik kayıp yaşadığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi tedbirleri nedeniyle marttan bu yana üniversitelerin önce tatil olması, ardından uzaktan eğitim sistemine geçmesi şehirlerde en çok esnafın işlerini olumsuz etkiledi. Öyle ki, yurtiçinde toplam 3.3 milyon örgün eğitimdeki ön lisans ve lisans öğrencisi aylık 2 bin TL harcadığı varsayıldığında esnafın aylık kaybı 6.6 milyar lira” dedi. Palandöken, tahakkuk eden vergi ve primler, ödenemeyen işyeri kiraları, elektrik, su, doğalgaz gibi borçlar için mutlaka yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Palandöken, “Bu yapılandırma 60 ay vadeli ve sadece anapara ödemesi ile sınırlı olmalı. Gecikme zamları ve cezalar affedilmeli”dedi.

Turizmin gözbebeğiydi şimdi esnafa icra yağıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!