G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,74
GBP40,64
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.491,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor / Haberin Peşinde Urfa

Turizm sektörünün normalleşme sürecinin başlaması ile tüm dünyada öne çıkacağını aktaran Mete Vardar, 5-10 yıllık planlama ve hibe gibi desteklerle sektörün ayakta kalabileceğini vurguladı. 

Pandemide ikinci dalga devam ederken, turizm sektörü aşı haberlerinin yarattığı iyimserlik ve hareketlilikle 2021’e hazırlanıyor. Sektörde nisan ayı ile birlikte normalleşmenin başlaması beklenirken, sektör uzun vadeli planlama ile destek bekliyor.

Turizm sektörünün ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı sağladığını vurgulayan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Sektörün hibeye ihtiyacı var. Sektör hibe veya faizsiz kredi ile dönebilir. Biz yüzde 2-3’lük gelir kaynağı ile ayakta kalmaya çalışırken yüzde 10-15 faizli banka kredisi ile hayatını sürdürebilmek çok zor bir şey” diye konuştu.

Mete Vardar

Yeni döneme dair planlarını ve erken rezervasyon kampanyalarını dün düzenlenen online toplantı ile açıklayan Vardar, krizin mart ayından daha yoğun bir şekilde devam ettiğini ve sektörün daha ciddi bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. “Sektörün günlük hareketlilikle değil 5-10 yılık planlama ile ayakta kalabilmesi mümkün” diyen Vardar, nisan itibarıyla normalleşmenin başlamasını beklediklerini ve Türkiye’nin güvenli turizm sertifikası ve uygulamaları ile yeni dönemde öne çıkacağını dile getirdi.

TÜRKİYE ÖNE ÇIKACAK

Özellikle geri ödemeler noktasında zorlu bir dönem olmasına rağmen tüm sorumluluklarını yerine getirdiklerini anlatan Vardar, “Tatil için ödedikleri ücretin iade edilmesini isteyen müşterilerin yüzde 90’ının iade işlemleri tamamlandı. Geri kalanı da en kısa sürede tamamlayacağız. Bu yaşadığımız durumu bankaların bile kaldırması çok zordur. Ancak biz köklü bir firma olmamız sebebiyle bu süreci başarıyla tamamladık” dedi.

ÖDEME TATİLE 3 GÜN KALA YAPILABİLECEK

Hazırladıkları erken rezervasyon kampanyasına dair de bilgi veren Vardar, şöyle devam etti: “2021 yılı için çok güçlü bir erken rezervasyon kampanyası oluşturduk. Yaz erken rezervasyon dönemini de 9 Kasım itibarıyla başlattık. Tatilin sadece dörtte birini şimdi ödeyip, kalanını tatile 3 gün kala tamamlama fırsatını sunduk. Yüzde 50’ye varan erken rezervasyon indirimleri, kesintisiz iptal hakkı ve fiyat farkı iade garantisi de devam ediyor. Erken rezervasyondan yararlanmak için son gün 7 Aralık.”

Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!