G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,79
GBP40,44
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.438,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yaklaşık 3 milyon ortaokul öğrencisine yönelik düzenlediği “5. Kitap Kurdu Yarışması”nın tanıtımı yapıldı.

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, kitap okumanın insanı özgürleştirdiğini söyledi.

Yarışma için vakıf yetkililerine teşekkür eden ve katılımcılara başarı dileyen Akhan, “Hayallerinizin sınırlarını genişleten, ufkunuzu açan yegane kaynaklardır kitaplarımız. Bu kitap kurdu çalışma, çok değerlidir.” dedi.

150 bin öğrencinin katılması bekleniyor

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, vakıf olarak gençlerin faydasını gözeten çalışmalardan geri durmadıklarını ve güçlü projeler yürütmeye devam ettiklerini belirtti.

“Teknofest kuşağı” olarak bilginin en büyük güç olduğuna inandıklarını anlatan Beşinci, “Zamanın ruhuna uygun ilimde, fende ve teknolojide en üst düzeyi hedefliyoruz. Bu düşünceyle Peygamber Efendimizin elçiliğiyle hepimize gelen ‘Oku’ emrini gençlerin gönlüne nakşetmek en büyük hedefimiz olacak.” diye konuştu.

Beşinci, yarışma ile kitap okuma kültürüne katkı sağladıklarını dile getirerek, “2021 yılında 40 bin genç arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık, sınava giren ve derece yapan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza hediyelerini verdik. Bu yıl da 5’incisini düzenlediğimiz Kitap Kurdu yarışmamızda beklentimiz, 150 bin öğrenciye ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da programda, bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrenciler kitapları indirimli alacak

Türkiye’deki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5, 6, 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsayan yarışmaya, 19 Şubat 2023’e kadar TUGVA’nın internet sitesinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler belirlenen kitaplara indirimli bir şekilde alabilecek.

Sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyacak öğrencilerden dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birinciye ailesinden iki kişi dahil Balkan turu ile ipad pro verilecek. Ayrıca ilk sekize giren öğrencilere de sürpriz hediyeler olacak.

Hibya Haber Ajansı

TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!