G-CV0ZL47F6D
USD32,47
EURO34,95
GBP40,68
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.436,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

TTB: Salgının yayılma hızı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 kat fazla!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği (TTB) COVID-19 İzleme Kurulu’nun hazırladığı COVID-19 Pandemisi 4. Ay Değerlendirme Raporu, düzenlenen online basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Uzmanlar “Okulların açılması için radikal önlemlere ihtiyaç bulunmaktadır, ancak okulların açılacağının duyurulacağı tarihe kadar bunun yapılması mümkün değildir” görüşünü dile getirdiler. Prof. Dr. Kayıhan Pala, salgının yayılma hızının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, batı bölgelerine göre 12 kat fazla olduğunu belirtti.

TTB’nin basın toplantısında Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Prof. Dr. Özlem Azap salgının birinci dalgasının halen sürdüğünü hatırlattı. Pandeminin sonbaharda ortaya çıkacak grip salgının etkisiyle birlikte düşünülmesi gerektiğinin altı çizildi.

Grip aşılarının şimdiden hazırlanması ve başta risk grupları olmak üzere ücretsiz yapılması sağlanmasını öneren uzmanlar, şu görüşleri dile getirdi:

* Sağlık çalışanlarının İnfluenza ve COVID-19 ayrımını tereddütte düşmeden yapabilmeleri için tanı testlerinin artırılması ve ücretsiz olarak temin edilmesi sağlanmalı.

* Kişisel koruyucu ekipmanların (KKE) kalitesi ve niteliği artırılmalı, sağlık çalışanlarına standartlara uygun, yeterli KKE sağlanmalı, risk gruplarının maskeye ücretsiz erişmesi sağlanmalı.

* Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’ye gönderdiğini duyurduğu ekipmanın nerelere dağıtıldığı açıklanmalıdır. Okulların açılması için radikal önlemlere ihtiyaç bulunmaktadır, ancak okulların açılacağının duyurulacağı tarihe kadar bunun yapılması mümkün değildir.

* Konu epidemiyolojik veriler doğrultusunda eğitim emekçileriyle birlikte değerlendirilmelidir.

“SAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ AÇIKLAMIYOR”

TTB COVID-19 İzleme Kurulu’nun hazırladığı COVID-19 Pandemisi 4. Ay Değerlendirme Raporunda Türkiye’de ve dünyada pandemiye ilişkin gelişmeler yer aldı.

Sağlık Bakanlığının 29 Nisan’dan bu yana sağlık çalışanlarıyla ilgili veri paylaşmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Özlem Azap, dünya çapında yaklaşık 2 milyon sağlık çalışanının katıldığı internet bazlı bir araştırmanın ortaya koyduğu verilere göre, sağlık çalışanlarının COVID-19’a yakalanma riskinin 12 kat fazla olduğuna dikkat çekti.

“GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE 12 KAT FAZLA”

Türkiye’de salgının yayılma hızına ilişkin olarak bölgesel farkın açıklığına dikkat çeken Prof. Dr. Kayıhan Pala, salgının yayılma hızının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, batı bölgelerine göre 12 kat fazla olduğunu belirtti.

Pala, bu verinin, salgınla ilgili olarak sosyal sınıflar üzerinden bir değerlendirme yapma zorunluluğunu ortaya koyduğunu, ayrıca sığınmacılar ve göçmenlerle ilgili olarak Türkiye özelinde çalışma yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Kayıhan Pala, salgının yaratacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yurttaşa indirgenmiş sorumluluklar yerine, yurttaş, merkezi hükümet, yerel kurum ve kuruluşların birlikte çaba göstermesinin önemli olduğunu hatırlattı.

“1 HAZİRAN’DAN SONRA OLGULAR ARTTI”

COVID-19 Pandemisi 4. Ay Değerlendirme Raporunda Türkiye ile dünya verilerinin karşılaştırılması yapılırken bir pozitif olgu için Yeni Zellanda’da 336, Yunanistan’da 91, Türkiye’de ise 16 test yapıldığına dikkat çekildi.

Yine rapora göre milyon nüfus başına test pozitif olgu sayısı Türkiye’de 2 bin 322 iken, Güney Kore’de 248, Yunanistan’da 322 oldu. Türkiye’de 1 Haziran’dan sonra olgular artmaya başladığı da raporda vurgulandı.

TTB: Salgının yayılma hızı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 kat fazla!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!